Friendly : SVZW 2-2 RSCA

Op donderdag zakte paars-wit af naar SV Zulte Waregem voor een vriendschappelijke wedstrijd waarin Francis Amuzu en Majeed Ashimeru hun wederoptreden maakten. De twee ploegen speelden met 2-2 gelijk. De twee doelpunten van Anderlecht werden gemaakt door Luis Vázquez, op assists van Théo Leoni.

BEKIJK DE VOLLEDIGE MATCH OP MAUVE TV

De Brusselaars gingen van start. Hun inspanningen werden beloond met het openingsdoelpunt van Luis Vàzquez na mooi voorbereidend werk van Théo Leoni. Helaas maakte de thuisploeg snel gelijk via Ruud Vormer. Even later zette Amando Lapage Sporting bijna op voorsprong, maar scoorde niet. Uiteindelijk viel het doelpunt aan de andere kant, Matheus Machado schoot Essevee na een half uur op voorsprong. RSCA voerde de druk op waarna Mats Rits tegen de paal schoot. Vlak voor de rust scoorde Luis Vàzquez, op aangeven van Théo Leoni, de aansluitingstreffer tegen de netten. Voor beiden was hun tweede van de dag. Beide ploegen gingen rusten bij een gelijkspel.

De tweede helft werd op vlak van balbezit gedomineerd door paars-wit, maar kansen kwamen er zelden. De ploeg uit Waregem raakte het doelkader en Luis Vàzquez scoorde bijna zijn derde van de dag. Zoals voorzien door de staff, maakten Majeed Ashimeru en Francis Amuzu in de tweede helft hun rentree en ze lieten zien dat ze stilaan weer matchklaar zijn.

Doelpunten: 19' Vázquez (0-1), 21' Vormer (1-1) , 29' Machado (2-1) & 39' Vázquez (2-2)