Overwinning in topper tegen Club

CLUB BRUGGE 1-2 RSCA

Deze zondag reisde RSCA af naar het Jan Breydelstadion voor speeldag 27 van de Pro League. Twee wijzigingen ten opzichte van vorig weekend. Killian Sardella en Ludwig Augustinsson keerden terug in de basis nadat ze vorige week in de tweede helft al in actie kwamen tegen Sint-Truiden, ze kwamen in de ploeg in de plaats van Louis Patris en Kristian Arnstad. Brian Riemer had aangegeven dat de ploeg kwam "om te winnen" en dat deden ze ook. De 1-2 overwinning verlengde hun huidige ongeslagen reeks tot zestien wedstrijden en, nog belangrijker, duwde blauw-zwart terug tot een kloof van twaalf punten.

Anderlecht ging goed van start en werd beloond met een goede kans voor Kasper Dolberg die, na een mooie lange worp van Kasper Schmeichel, net naast schoot. Brugge antwoordde met een schot van Hugo Vetlessen. Na een kwartier werd het doelpunt van Anders Dreyer, na een mooie actie van het team, afgekeurd wegens buitenspel van Kasper Dolberg. Even later zorgde een kopbal van Hans Vanaken er echter voor dat Ferran Jutglà Club op voorsprong kon brengen: 1-0.

Niet veel later zorgde Mario Stroeykens voor de eerste dreiging samen met Anders Dreyer, hij dwong Simon Mignolet tot een uitstekende reflex. Na een half uur werd een tweede doelpunt afgekeurd, ditmaal één van Kasper Dolberg. Een handsbal van Thorgan was de oorzaak. Ferran Jutglà en Thorgan Hazard kwamen daarna weer dicht bij een doelpunt, maar aan het einde van de eerste helft waren er veel minder uitgespeelde kansen. Het stond 1-0 bij de rust, al verdiende paars-wit ongetwijfeld beter.

Na de herstart profiteerde Thorgan Hazard bijna van een goede voorzet van Ludwig Augustinsson, maar zijn kopbal ging naast. Kasper Dolberg was twee keer dreigend voor het doel van de tegenstander. Eerst met een schot dat net over het doel ging en daarna met een afstandsschot dat Simon Mignolet goed redde. Yari Verschaeren verliet het veld, in zijn plaats kwam Théo Leoni. Het spel werd iets heviger maar zonder veel kansen aan beide kanten. Met nog 15 minuten te spelen werden Mats Rits en Killian Sardella vervangen door Luis Vázquez en Louis Patris.

Jan Vertonghen : "Onze beste wedstrijd in een topduel"

De wissels van Brian Riemer wierpen hun vruchten af, want Louis Patris gaf Thorgan Hazard de kans om Luis Vázquez voor doel te plaatsen. De kopbal van de Argentijn gaf Simon Mignolet geen kans. Een verdiende gelijkmaker. Kasper Schmeichel redde op zijn beurt pogingen van Andreas Skov Olsen en Antonio Nusa. Maar het beslissende doelpunt viel in het doel van Simon Mignolet toen Luis Vázquez en Anders Dreyer de net ingevallen Nilson Angulo in staat stelde zijn ploeg de verdiende drie punten te bezorgen. Sporting zegevierde dus voor het eerst in acht wedstrijden op Jan Breydel (laatste overwinning was op 6 mei 2018).