Dubbele overwinning tegen AS Saint-Étienne

Paars-Wit zette op zaterdag 18 juli de voorbereidingscampagne verder met een verplaatsing naar het Stade Geoffroy-Guichard waar twee wedstrijden - van elk 75 minuten - tegen AS Saint-Etienne werden gespeeld. Beide wedstrijden werden achter gesloten deuren gespeeld, om respectievelijk 15u30 en 17u30.

1e wedstrijd: Hendrik Van Crombrugge, Vincent Kompany (61’ Antonio Milic), Michel Vlap, Elias Cobbaut, Peter Zulj, Albert Sambi Lokonga, Jeremy Doku, Killian Sardella, Amir Murillo, Kemar Roofe & Zakaria Bakkali (59’ Pieter Gerkens)

Paars-wit begon goed aan de wedstrijd. De pressing zat goed en ze versierde een eerste kans via Zakaria Bakkali, wiens schot tegen de paal belandde. RSCA werd beloond voor hun inspanningen toen Jeremy Doku een penalty uitlokte. Michel Vlap schoot de penalty overhoeks voorbij de keeper van Saint-Etienne. Vlak voor de drankpauze was er nog een redding nodig van Hendrik Van Crombrugge op een vrije trap. Helemaal op het einde van de eerste helft, waarin de Brusselaars de betere ploeg waren, kon de thuisploeg gelijk maken. Na handspel van Elias Cobbaut schoot Boudebouz raak vanop de stip. Tussenstand na de eerste helft: 1-1.

Onze tegenstander begon scherper aan de tweede helft. Elias Cobbaut moest al snel een bal van de lijn redden. Aan de overkant stond Michel Vlap net niet goed genoeg  gepositioneerd om Sporting op voorsprong te schieten. Saint-Etienne reageerde via Hamouma, die het doel op een haar na miste, en via Rivera die zijn schot geblokkeerd zag door Hendrik Van Crombrugge. Onze doelman leek vervolgens geklopt door een kopbal maar de paal bracht redding. Na een uur spelen maakten Zakaria Bakkali en Vincent Kompany plaats voor Pieter Gerkens en Antonio Milic. De tweede periode van 20 minuten ging moeizamer voor onze ploeg maar ze wisten uiteindelijk toch de 1-2 te maken dankzij Kemar Roofe, die een rebound na een corner binnen kon tikken. Einduitslag van de eerste wedstrijd: 1-2.

VIDEO

2de wedstrijd: Timon Wellenreuther, Landry Dimata (46' Antoine Colassin), Luka Adzic (61' Sieben Dewaele), Adrien Trebel, Ilias Takidine, Derrick Luckassen (61' Antonio Milic), Edo Kayembe, Hannes Delcroix, Anouar Ait El Hadj (68' Pieter Gerkens), Yari Verschaeren & Marco Kana

Net zoals in de eerste wedstrijd begon paars-wit met een offensieve ingesteldheid aan de wedstrijd. De score werd al snel geopend door Hannes Delcroix, hij scoorde na een stilstaande fase. Luka Adzic, op een gemeten voorzet van Ilias Takidine, en opnieuw Hannes Delcroix slaagden er daarna net niet in om de voorsprong verdubbelen. Vervolgens kon Anderlecht de wedstrijd goed onder controle houden. De thuisploeg kwam pas tegen het einde van de eerste helft opzetten. Derrick Luckassen moest nog gepast tussenbeide komen om een gelijkmaker te voorkomen. Score bij de rust: 0-1.

Bij het begin van de 2de helft maakte Nany Dimata plaats voor Antoine Colassin. De wedstrijd bleef evenwichtig, zonder grote mogelijkheden voor de twee ploegen. Enkele minuten voor het einde was er een uithaal van Adrien Trebel na een mooie collectieve aanval. Rakelings over. Net voor affluiten was de thuisploeg nog dicht bij de ultieme gelijkmaker maar zowel de paal als Timon Wellenreuther brachten redding. Sporting haalde zo zijn tweede overwinning van de dag binnen: 0–1.