Alexis Saelemaekers naar AC Milan

Twee inkomende transfers vandaag op RSC Anderlecht, maar enkele spelers verlaten ook de club. Makarenko en Sanneh worden verhuurd. Hotman El Kababri vertrekt definitief naar SV Zulte Waregem…  en de meest opmerkelijke vertrekker is Alexis Saelemaekers. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht versiert een toptransfer naar AC Milan. Het betreft een betalende huurovereenkomst tot eind dit seizoen met aankoopoptie.

De voorbije dagen was al duidelijk dat enkele spelers andere oorden zouden gaan opzoeken. De eerste die elders onderdak vond was Yevhenii Makarenko. De Oekraïner keert na twee seizoenen terug naar zijn ex-club KV Kortrijk. De West-Vlamingen huren hem voor zes maanden, met de optie voor een extra jaar. Maar na afloop van dit seizoen kan Makarenko ook verkocht worden.

Bubacarr Sanneh kan dan weer tot het einde van dit seizoen naar KV Oostende op huurbasis. Terwijl Hotman El Kababri definitief naar SV Zulte Waregem verhuist. Anderlecht houdt wel 20 % op zijn doorverkoopwaarde.

Maar de meest opmerkelijke uitgaande transfer is die van Alexis Saelemaekers naar AC Milan. Opnieuw dus een speler die in Neerpede is groot geworden en nu naar een grote competitie en een grote club trekt.

Sportief directeur Michael Verschueren:
“Alexis heeft dit seizoen de aandacht getrokken van een heel grote club. Dat is mooie voor hem en ook weer een referentie voor onze opleiding. Op zijn leeftijd is dit een droom die je hem niet mag afnemen.”

Alexis speelde sinds 2011 bij RSC Anderlecht, hij was toen 12 jaar oud. Hij doorliep alle jeugdteams. Op 16 februari 2018 maakte Saelemaekers zijn debuut in het eerste elftal tegen STVV. Nu krijgt hij dus een geweldige kans.

Ik begrijp de fans dat ze hem liever niet zagen vertrekken. Maar in het hedendaagse voetbal… als zo’n grote clubs als AC Milan komen aankloppen, dan moet je daar fair in zijn. Milan is ook heel correct geweest in dit dossier naar Anderlecht toe, dus ik denk dat er alleen maar winnaars zijn. We wensen Alexis alleen maar het allerbeste toe en we zijn blij dat we hem hier op Neerpede hebben kunnen vormen.”

Alexis hoopt zondag afscheid te komen nemen van het stadion dat hij voor altijd in zijn hart draagt.

Bedankt Alexis en veel succes in je verdere carrière.

Lees verder