Projecten

Projecten

RSC Anderlecht engageert zich om de troeven van de club in te zetten om bij te dragen tot een meer maatschappelijk verantwoorde en duurzame samenleving.
Samen met zijn partners selecteerde de club enkele sleutelprojecten die ondersteuning bieden aan kansengroepen.

CÉCIFOOT

5-a-side Brussels Anderlecht is het CéciFoot team van RSC Anderlecht.
CéciFoot is ook bekend als ‘blindenvoetbal’. Deze aangepaste spelvorm voor mensen met een gezichtsbeperking is een officiële Paralympische sport.
Ons CéciFoot Team won het tornooi in Brno (Tsjechië) en eindigde tweede in de Franse beker. Zes spelers van RSCA komen ook uit voor de nationale ploeg.

LEES MEER >

FEFA

Het FEFA-project (Football Etudes Familles Anderlecht), gesitueerd in deelgemeente Kuregem, bestaat uit negen regionale ploegen. Jongeren van dit project zijn schoolplichtig en hun aanwezigheid op school wordt nauwkeurig opgevolgd binnen dit project. Kinderen met leermoeilijkheden kunnen huiswerksessies volgen in de gebouwen van het Koninklijk Atheneum Leonardo Da Vinci. Binnen dit project is ook psychosociale bijstand voorzien voor zowel de jongeren als hun familie. 

LEES MEER > 

FEFA

ANDERE PROJECTEN

RSCA en haar partners zijn elk jaar ook betrokken bij verschillende andere sociale projecten. Download ons jaarverslag en ontdek alle activiteiten van RSCA+ van het afgelopen seizoen.

DOWNLOAD JAARRAPPORT (ENG) >