"We willen de goede prestaties omzetten in punten"

Vrijdagnamiddag blikte onze coach Vincent Kompany vooruit op de match tegen STVV van zondag.

Kompany kreeg eerst enkele vragen over de terugkerende internationals. “Qua belasting, aantal matchen en minuten gespeeld viel het eigenlijk best wel mee in vergelijking met de vorige internationale break. Toen hadden sommige spelers echt 3 wedstrijden in de benen, nu is het relatief beperkt.”

Spelers als Zirkzee en Gomez verkeren in goeie vorm en scoorden knappe doelpunten voor hun land. “Niet alleen Zirkzee en Gomez, maar inderdaad, ik denk dat die jongens terugkomen met een pak lof van bij hun nationale ploeg. Maar over het algemeen hebben we een groep die best wel in vorm is, dus hopelijk slaat het ene over op het andere.”

Ten slotte liet onze coach ook zijn licht schijnen op de eerste 10 matchen. “Je wil altijd progressie zien. Dat is het belangrijkste, want als je geen progressie ziet, dan is er een probleem. We hebben uiteraard die vooruitgang gezien maar het moet zich beginnen omzetten in punten. Dat is waar we naar streven: het omzetten van die goede prestaties in overwinningen. Hopelijk kunnen we richting een reeks toegroeien, maar elke match is moeilijk.”

Lees verder

De birthdayboy met een goal. Et un tiki-taka #MadeInNeerpede. Victoire de nos U21 : 2-0. 🟣⚪ #OHLAND
ℹ Kristoffer Olsson est absent. Hij krijgt rust.