Zware opdoffer op openingsspeeldag Play-Off I

Paars-Wit heeft Play-Off I ingezet met een valse noot. KAA Gent kwam in het Astridpark sterker voor de dag dan de thuisploeg en pakte een 0-2-zege. Op die manier klimmen de Gentenaars in de rangschikking meteen naast (en over) RSCA.

Door de blessure van Dennis Appiah had coach Hein Vanhaezebrouck een eerste basisplaats in petto voor de 18-jarige Alexis Saelemaekers. De bezoekers schoten het best uit de startblokken en dreigden via Dejaegere en Janga, maar Paars-Wit herstelde het evenwicht en dwong zelf kansen af via Gerkens en Saief. Na een boeiend openingskwartier zag Kalu zijn schot nipt naast de kooi van Matz Sels eindigen. Op het half uur lanceerde een bedrijvige Saelemaekers de doorgebroken Gerkens, die neerging na contact met Foket. Scheidsrechter Lardot gaf echter geen krimp. Beide ploegen konden de tegenpartij geregeld domineren, maar aan de rust stond de 0-0 nog steeds op het bord.

Al vroeg in de tweede helft liep RSCA tegen een stevige opdoffer aan. De verdediging kreeg een Gentse aanval van Kalu niet weg, Brecht Dejaegere opende in de rebound de score voor de bezoekers. Net voor het uur liet Morioka een uitgelezen kans op de gelijkmaker liggen, zijn lage schuiver ging tegen de paal. Balverlies van Dendoncker leidde bijna tot een tweede tegendoelpunt, maar hij zetten - in samenwerking met Sels - zijn foutje nog recht door de poging van Kalu af te blokken. Youngster Alexis Saelemaekers werd onder luid applaus naar de kant gehaald voor Lazar Markovic, maar het was Matz Sels die zich nog eens moest onderscheiden met een prima reflex op een schot van de ingevallen Chakvetadze. In het slot ging Verstraete neer in de zestien na een tackle van Spajic. Sels keerde de strafschop van Yuya Kubo nog, maar in de rebound zorgde de Japanner voor de 0-2-eindcijfers.

RSCA: Matz Sels, Alexis Saelemaekers (81' Lazar Markovic), Josué Sá (78' Silvère Ganvoula), Uros Spajic, Ivan Obradovic, Leander Dendoncker, Sven Kums, Ryota Morioka, Pieter Gerkens, Kenny Saief, Lukasz Teodorczyk.

Doelpunten: 47' Dejaegere (0-1), 86' Kubo (0-2).

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.