Zware opdoffer na 1-3-thuisnederlaag tegen Charleroi

RSC Anderlecht ontving op de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League Sporting Charleroi, de tweede in het klassement. Coach Hein Vanhaezebrouck wijzigde zijn elftal dat eerder deze week tegen Celtic won op twee plaatsen: Matz Sels mocht plaatsnemen in doel, Olivier Deschacht verving de geblesseerde Kara. Paars-Wit kon de knappe prestatie vanop Schotse bodem echter niet herhalen en liep tegen een zware opdoffer aan tegen de Carolo's. Bij het laatste fluitsignaal stond er een 1-3 op het bord in het voordeel van de bezoekers.

Paars-Wit begon wel gretig aan de wedstrijd en zag onder meer hoe Obradovic de eerste hoekschop van de wedstrijd over de lat kopte. Na een kwartier spelen was het echter Charleroi dat op voorsprong klom. Kaveh Rezaei ging neer in het zestienmetergebied na contact met Deschacht, de Iraanse aanvaller zette de strafschop zelf feilloos om. RSCA reageerde wel via Hanni en Onyekuru, maar Penneteau kon telkens redding brengen voor de bezoekers. Net voor het halfuur moest Vanhaezebrouck al een eerste keer ingrijpen. Adrien Trebel moest geblesseerd de strijd staken, met Lukasz Teodorczyk kwam er een echte diepe spits tussen de lijnen. Vijf minuten later liep Olivier Deschacht na een overtreding op Benavente echter tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor Paars-Wit nog bijna een uur met een mannetje minder moest spelen. Benavente en Tainmont dreigden nog namens de bezoekers, aan de rust wees het scorebord 0-1 aan.

RSCA probeerde zich opnieuw in de wedstrijd te knokken, maar slaagde er niet in om de ijzeren organisatie van Charleroi te ontwrichten. Op het uur liep Paars-Wit tegen een ongelukkig tweede tegendoelpunt aan. Sven Kums probeerde een diepe bal op Rezaei te ontzetten, maar gleed het leer daarbij met een nodige dosis pech voorbij Sels. De reactie kwam van de ingevallen Massimo Bruno, die vanop rechts naar binnen kneep en zijn schot voorlangs zag gaan. Anderlecht moest de kelk echter tot op de bodem ledigen, want iets meer dan een kwartier voor tijd zette Cristian Benavente zowaar de 0-3 op het bord. Na 82 minuten wist Henry Onyekuru te milderen, de Nigeriaan profiteerde van een onoplettendheid van Dessoleil. In een tumultueus slot van de wedstrijd vielen er nog twee extra rode kaarten te noteren. Amara Baby liep tijdens zijn korte invalbeurt op twee minuten tijd tegen evenveel gele kaarten aan en mocht vroegtijdig gaan douchen, aan de overkant werd ook Teodorczyk uitgesloten nadat scheidsrechter Visser oordeelde dat de Pool zich vrijwillig liet vallen in het strafschopgebied. Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor Sporting Charleroi de strijd om de tweede plaats voorlopig wint en vier punten uitloopt op Paars-Wit.

Doelpunten: 15' Rezaei (0-1), 60' Kums (own-goal, 0-2), 75' Benavente (0-3) & Onyekuru (1-3)

RSCA: Matz Sels, Dennis Appiah, Olivier Deschacht, Uros Spajic, Ivan Obradovic (61' Massimo Bruno), Sven Kums, Leander Dendoncker, Pieter Gerkens (46' Josué Sá), Adrien Trebel, Sofiane Hanni & Henry Onyekuru...