Zure nederlaag voor paars-wit

Antwerp zakte zondagavond af naar het Astridpark. Paars-wit ontving hen met een licht gewijzigd elftal in vergelijking met de wedstrijd van donderdag tegen Club Brugge: Dennis Appiah nam plaats op de bank, Andy Najar was rechtsachter. RSCA ging onderuit met 1-2.

De eerste kans van de partij was voor Anderlecht. Adrien Trebel nam Sinan Bolat vanop afstand onder vuur, maar die liet zich niet verrassen. Het antwoord van de bezoekers volgde meteen. Thomas Didillon moest tot drie keer toe tussenbeide komen op pogingen van William Owusu, Dieumerci Mbokani en Faris Haroun. Het vuur zat meteen in de wedstrijd, maar kansen bleven vervolgens uit. Op het halfuur ging een vrije trap van Sven Kums net naast. Niet veel later gooide Francis Amuzu de bal voor doel, maar het vizier van Gerkens stond niet scherp. Bij de volgende voorzet, dit keer van Andy Najar, was het wel raak: Pieter Gerkens kopte de 1-0 op het bord. Lang bleef die score niet overeind, want Didier Lamkel Zé werd in de zestien goed aangespeeld door Dieumerci Mbokani en de gelijkmaker was een feit. 1-1 bij de rust.

In de tweede helft maakte Sebastiaan Bornauw zijn rentree, James Lawrence bleef in de kleedkamer. Op een hoekschop van Sven Kums belandde de bal aan de tweede paal bij Yannick Bolasie, maar zijn poging was te zwak om Bolat te verontrusten. Na deze vroege kans verdween de vaart wat uit de wedstrijd. Halfweg de tweede helft waagde Pieter Gerkens nog eens zijn kans, maar ook hier geen grote problemen voor de bezoekende doelman. Een kwartier voor tijd kaatste Ivan Santini de bal goed terug naar Andy Najar. De Hondurees sneed naar binnen en trapte met zijn linker, maar zijn schot was te centraal op doel. Ondertussen naderden we de slotfase. Na balverlies op het middenveld lag er plots veel ruimte, iets waar Mbokani en Lamkel Zé gretig gebruik van maakten. Mbokani bediende knap Lamkel Zé. Zijn schot ging tegen de paal, maar in de herneming scoorde Dieumerci Mbokani: 1-2. Meteen ook de eindstand.

Doelpunten: 33’ Gerkens (1-0), 39’ Lamkel Ze (1-1), 83’ Mbokani (1-2)

RSCA: Didillon, Najar, Lawrence (46’ Bornauw), Kara, Obradovic, Kums, Trebel, Gerkens, Amuzu (64’ Santini), Verschaeren & Bolasie (83’ Bakkali)

Antwerp FC: Bolat, Domingues, Opare, Juklerod, Arslanagic, Refaelov (90’Simao), Lamkel Ze, Govea, Haroun, Mbokani & Owusu (57’ Rodrigues)