Zagreb wint in Brussel en pakt 6 op 6

GNK Dinamo Zagreb gaat alleen aan de leiding in Groep D van de UEFA Europa League. De Kroaten kwamen met 0-2 winnen in het Astridpark na doelpunten van Hajrovic (penalty) en Gojak. De Brusselaars blijven achter met 0 punten.

Na de nederlaag in Trnava kon RSC Anderlecht zich thuis niet herpakken. Het kwam na 19 minuten vanaf de penaltystip op achterstand, nadat Najar ploegmaat Vranjes in de problemen bracht. Diezelfde Vranjes pakt meteen na rust zijn tweede gele kaart, waardoor de tweede helft zich aankondigde als bijzonder moeilijk. Wanneer een schot van Gojak vervolgens in de 68e minuut afwijkt en in doel verdwijnt, ziet het er helemaal benard uit voor paars-wit. De 0-2 blijft op het scorebord staan en Anderlecht blijft achter met een 0 op 6.

Doelpunten: 19’ Hajrovic (0-1, pen) & 68’ Gojak (0-2)

RSCA: Didillon, Sanneh, Makarenko, Najar (66’ Saief), Dimata (84’ Lawrence), Santini, Trebel, Amuzu, Milic, Vranjes & Bakkali (89’ Morioka)

Dinano Zagreb: Livakovic, Ademi, Olmo, Hajrovic (75’ Sunjic), Rrahmani, Gojak, Petkovic, Théophile-Caterine, Stojanovic, Dilaver (46’Peric) & Orsic (89’ Gavranovic)

Voir cette publication sur Instagram

#RSCA 0-2 Dinamo Zagreb @ FULL TIME ⚽ #COYM #ANDZAG #UEL

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!