Youca Day bij RSC Anderlecht

Vandaag, 17 oktober, is het Youca Day. Dit is een dag waarop meer dan 15.000 leerlingen uit het zesde middelbaar in Vlaanderen een dagje gaan werken in een bedrijf. Het loon dat ze op die dag verdienen, gaat rechtsreeks naar een sterk jongerenproject van Trias in Guinee en enkele projecten in België.

Wij, Laure Oscé van OLV Rode (Sint-Genesius-Rode) en Fatima Ouaaziz van het Koninklijk Atheneum Anderlecht, zijn vandaag daarom aan de slag gegaan op de afdeling communicatie van RSC Anderlecht en in de Fanshop.

We begonnen onze dag om 9u30 en kregen een uitgebreide rondleiding doorheen het trainingscomplex. In de gym kwamen we Vincent Kompany tegen en die heette ons hartelijk welkom.

Na deze rondleiding zijn we naar de Fanshop in het stadion gegaan. Hier hielpen we hen met het aanvullen van de rekken, het labelen van prijzen en de aankleding van paspoppen. Dit was leerrijk, vooral bij het aankleden van mannequins.

Om 12u hebben we lekker gegeten in de eetzaal van het oefencomplex met Günther, Christophe, Charlotte en nog enkele andere fijne collega’s. Van hieruit zagen we een jeugdploeg trainen en in de eetzaal zelf zaten ook wat jeugdspelers.

Na het middageten hebben we onze vragen voorbereid voor een interview met Michel Vlap. Nadat deze klaar waren, gingen we Michel opwachten. Zo zagen we ook alle spelers van de A-ploeg passeren. 

Om 14u begon ons interview met Michel Vlap. Tijdens het interview kwamen we veel te weten over hem als speler en als persoon. Na het interview namen we nog een foto samen en begonnen we aan het uitschrijven van dit interview.

Hierna maakten we nog een artikel voor op de website van RSC Anderlecht over de wedstrijd van komende zondag tegen Sint-Truiden. We zaten in een vergaderzaal met uitzicht op de oefenvelden, dus keken we ook af en toe naar de intensieve training van de A-ploeg die ondertussen bezig was.

Op het einde van de dag schreven we dit verslag. We hebben echt genoten van deze dag en de mensen die we hebben ontmoet. Hopelijk mogen we ooit nog eens terugkomen!

Laure & Fatima

Lees verder