"Winnen is noodzakelijk voor die tweede plaats"

Gisteren leed Paars-Wit nog een zure nederlaag in de Clasico, vandaag werd er door coach Vanhaezebrouck al vooruitgeblikt naar de wedstrijd bij KAA Gent.

RSCA kreeg gisteren een rake klap van Standard, waardoor vandaag het nodige oplapwerk op het programma stond. "We zijn aan het recupereren, zowel fysiek als mentaal", aldus Hein Vanhaezebrouck. "Dat laatste is gebeurd, we hebben al gepraat met de groep. De omstandigheden zaten gisteren niet mee, ook deels door onszelf. Efficiëntie heeft ons de das omgedaan. De situatie is wat ze is. We zijn al zeker van Europees voetbal, maar de tweede plaats is nog mogelijk. Daarvoor zullen we in de laatste twee wedstrijden sterk voor de dag moeten komen en is het noodzakelijk dat we zondag winnen van KAA Gent."

Voor Vanhaezebrouck wordt het zijn eerste terugkeer naar de Ghelamco Arena sinds hij er in oktober opstapte. "Dat zal speciaal worden. Of ik ontgoocheld zal zijn als de Gentse supporters zondag fluiten? Goh, in het voetbal kan je niet meer ontgoocheld zijn. Het zou spijtig zijn, maar er zullen er sowieso zijn die zullen fluiten. Ik heb wel nog supporters gehoord die me vertelden dat ze de drie jaar niet vergeten. KAA Gent wil ook nog Europa in, maar het is aan ons om te reageren en iets terug te doen na onze thuisnederlaag tegen hen op de eerste speeldag."

In Gent lopen er wellicht wel enkele paars-witte pionnen niet bij door blessures, en bovendien is ook Adrien Trebel geelgeschorst. "Voor Saief zal het erg moeilijk worden, hij werd geraakt aan de knie. Markovic is zo goed als zeker out. Voor Najar wordt het afwachten. Heel misschien raakt hij klaar tegen zondag. Trebel is geschorst door zijn derde gele kaart, dat wordt ook een groot gemis. Vertenten gaf achteraf toe dat hij de beelden toch moest bekijken en dat hij die kaart dus misschien moest terugtrekken, maar dat kan natuurlijk niet. Als ik dan zie dat Nakamba van Club Brugge gisteren vier keer achter de VAR vraagt en die geen geel krijgt, dan moet ik herhalen dat die inconsequentie me stoort. Als we vier spelers kwijt zijn, moeten we Onyekuru en Kara misschien meenemen - maar echt klaar zijn die niet. Hetzelfde met Boeckx, die geregeld meetraint maar nog verder revalideert."

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.