"Wij zijn duidelijk nog geen machine"

Hein Vanhaezebrouck sprak deze middag de verzamelde pers toe op het oefencomplex in Neerpede. Hij blikte vooruit op de clash van zondag tegen Standard.

"Over de vorige wedstrijd tegen Standard wil ik het niet meer hebben", verwees Vanhaezebrouck naar de tumultueuze bekerwedstrijd. "Over mijn collega ga ik niets zeggen. Standard heeft misschien een probleem nu Edmilson geschorst is zondag, maar ik moet me niet bezighouden met de problemen bij hen. Ik heb genoeg problemen hier om me mee bezig te houden. Bij ons keert Adrien Trebel voor het eerst terug naar Sclessin sinds zijn vertrek daar, maar ik denk niet dat hij daar veel stress voor zal voelen."

"Ik vind Standard een ploeg die wel kan voetballen, daar moeten we niet negatief over doen", gaf de coach aan. "Op Zulte Waregem hadden ze bijvoorbeeld altijd moeten winnen. We moeten hun kwaliteiten niet minimaliseren, want ze hebben wel wat mogelijkheden. Wij moeten ons voetbal spelen en klaar zijn voor wat we daar kunnen verwachten. Standard - RSCA is altijd bijzonder fel, daar moeten wij een antwoord op kunnen bieden. Ik geniet wel van de sfeer op Standard, maar de spelers moeten leren dat ze zich daardoor niet mogen laten doen. Als je als speler moeite hebt door de sfeer op Sclessin, dan heb je je plaats niet bij RSCA. We hebben onze ups en downs. Dat is misschien een beetje eigen aan een ploeg die nog niet staat hoe die moet staan. De sterkte van een topteam is dat de machine draait. Dan voel je dat er op alle posities wisselmogelijkheden zijn. Dat zit er bij ons niet in, wij zijn duidelijk nog geen machine."

Vanhaezebrouck liet ook nog even zijn licht schijnen op de huidige kern. "Ik ben vragende partij voor versterkingen, want ik vind dat we offensief te weinig gewapend zijn. Toen ik de kern bekeek toen ik hier aankwam, zag ik ook dat er een enorm onevenwicht was. Op een gegeven ogenblik liepen er hier vijf centrumspitsen rond tegelijkertijd. Nu hebben we bijvoorbeeld ook veel spelers die op rechts uit de voeten kunnen, terwijl we op links minder volk hebben. Dat proberen we nu wat recht te trekken, maar dat vraagt tijd en investeringen. Maar goed, als er één positief punt is aan alle problemen die we nu hebben, dan is het dat we de jeugd nu sneller kunnen brengen dan verwacht."

Lees verder