"Wij vragen geen rust"

Hoofdcoach Vincent Kompany en onze Zweedse aanwinst Kristoffer Olsson blikken vooruit op de terugwedstrijd tegen Laçi KF van donderdag.  

Vincent Kompany is alvast niet van plan om met de handrem op te spelen, donderdagavond in het Lotto Park. “We zijn naar Albanië getrokken om een goed resultaat te halen en daar zijn we in geslaagd. Dat willen we gewoon opnieuw doen. We hebben een druk programma deze maand maar dat neemt niet weg dat we er alles aan moeten doen om deze wedstrijd te winnen."

"We moeten er wel over waken dat we bepaalde jongens beschikbaar houden voor de lange termijn", aldus de coach. "Ik wil niets forceren. We moeten vooral voorzichtig zijn met spelers die niet veel voorbereiding hebben gehad, zoals Zirkzee. Het is belangrijk dat Joshua een hele week kan trainen om klaar te zijn voor een wedstrijd. Gelukkig is het ongemak dat hij vrijdag voelde, niet erg.”  

Ook middenvelder Kristoffer Olsson beantwoordde woensdagnamiddag enkele vragen van de pers voor het Europese duel. “Het vraagt wat tijd om alles en iedereen te leren kennen, maar mijn integratie in de groep is tot nu toe goed verlopen. Ik voel me steeds beter en beter en dat voel ik ook op het terrein. We hebben de voorbije twee wedstrijden beter gespeeld en dan is het altijd gemakkelijker voor mij om me te integreren. Ik ben zeker nog geen 100 procent fit, maar ik kom er wel dichterbij.” Rust wil Olsson echter niet. "Ik heb zin om alle matchen te spelen, dus ik vraag geen rust. Het is natuurlijk de coach die beslist over de opstelling, maar ik ben gekomen om zoveel mogelijk te spelen.”  

De Zweed legde ook uit waarom hij deze zomer voor RSC Anderlecht koos. “Ik was op zoek naar iets nieuws en dan kwam deze grote club aankloppen. Ik weet dat de club op zoek is naar nieuwe successen en ik heb het gevoel dat we in een positieve evolutie zitten. The only way is up, en daar wil ik deel van uitmaken.” 

Lees verder