Welkom Kristal!

RSC Anderlecht heeft zopas een akkoord bereikt (3 jaar met optie) met de 21-jarige Albanees Kristal #Abazaj, die in zijn thuisland als een van de grootste talenten gezien wordt.

Voor de pijlsnelle flankaanvaller wordt het zijn eerste buitenlandse avontuur nadat hij in Albanië doorbrak bij FC Luftëtari. In de hoogste Albanese afdeling was Abazaj dit seizoen al goed voor 9 doelpunten in 28 wedstrijden. Dat leverde hem afgelopen winter een transfer op naar leider KF Skënderbeu, dat hem opnieuw uitleende aan Lüftetari. Na zijn sterke prestaties in de competitie en bij de nationale beloften werd hij vorige maand ook beloond met een eerste selectie voor de A-ploeg van Albanië. Sportief manager Luc Devroe is tevreden met de transfer. "Kristal wordt gezien als een van de grootste Albanese talenten", verduidelijkt Devroe. "We zijn erg tevreden dat een veelbelovende speler als hij voor Paars-Wit kiest. Ik ben er zeker van dat hij zijn potentieel hier kan waarmaken."

Ook Abazaj reageerde opgetogen. "RSCA is een grote naam in het Europese voetbal, ook in Albanië. Ik ben erg blij dat ik mezelf verder kan ontwikkelen bij zo'n grote club en sta te popelen om hier aan de slag te gaan."

Welkom Kristal!

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.