"We willen ons blijven tonen"

Donderdagavond staat de thuiswedstrijd tegen Antwerp op het programma. Na de 0-4 van zondag in het Bosuilstadion, kan Anderlecht zich in het Lotto Park verzekeren van de derde plaats als het de volle buit haalt tegen Antwerp.   

“Alle clubs in de Champions’ play-offs kunnen binnen een dikke 24 uur in een andere realiteit zitten”, opende coach Vincent Kompany de debatten op de persconferentie daags voor de wedstrijd. “Wij zijn alvast op onze hoede, ik kan alleen maar verwachten dat de ervaren spelers van Antwerp een reactie zullen willen tonen morgen. Onze mindere wedstrijden in de bekerfinale en tegen Union hebben ook voor een kantelmoment gezorgd: we zitten nu in de Champions’ play-offs en we willen ons blijven tonen in alle wedstrijden. Niets minder dan dat.” 

De coach werd ook gevraagd naar de groeiende defensieve stabiliteit in de ploeg. “We moesten de ploeg heropbouwen aan het begin van het seizoen, en dan is het logisch dat je in de beginperiode af en toe een klap te verwerken krijgt. Maar naar het einde van het seizoen toe is die defensieve stabiliteit inderdaad gegroeid. Dat was vorig seizoen ook zo. Gezien mijn verleden als speler, zal ik het nooit toestaan dat een ploeg onder mij defensief zwak voetbalt (lacht). Maar zulke dingen vragen tijd.” 

De coach sloot af met een duidelijke boodschap. “Ik ben niet bezig met de derde of vierde plaats. Of het nu tegen Antwerp of Union is: we spelen thuis, ik wil vol voor de winst gaan, in een sfeervol stadion met de steun van onze supporters.” 

Lees verder