"We moeten nu gewoon naar onszelf kijken"

Aanstaande zondag trekt RSC Anderlecht naar KRC Genk, het huidige nummer zeven in de stand. Coach Hein Vanhaezebrouck blikte alvast vooruit op die opdracht op Limburgse bodem.

"Ik heb vooruitgang gezien op de stage in La Manga", liet Vanhaezebrouck optekenen. "We hebben gesproken over de mentale weerbaarheid die van de groep moet uitgaan. Als sommige jongens dat beetje extra kunnen brengen om de jongens die het moeilijk hebben mee te krijgen, dan kan je stappen vooruit zetten."

"De match tegen KRC Genk wordt belangrijk, maar élk resultaat is nu belangrijk. We beginnen nu aan een reeks van negen wedstrijden waarin we het zo goed mogelijk moeten doen. Ik zei al dat we nu niet te veel op anderen moeten focussen. We moeten nu gewoon naar onszelf en onze eigen positie kijken. We staan derde, op kleine afstand van de tweede, dat moet ons volgende doel zijn. En dan zien we wel waar we na die negen matchen staan. Ik wil ze allemaal winnen, maar ik besef ook wel dat 27 op 27 halen niet realistisch is. We zullen met de groep sterker proberen worden op alle vlakken, om tegen het begin van de play-offs extra stappen te hebben gezet. Door die play-offs blijft die spanning er wel wat in, want in de meeste Europese competities is de winnaar nu al zo goed als gekend. Het wordt zeker niet makkelijk als Club Brugge op zijn elan blijft doorgaan, het is al lang geleden dat een Belgische ploeg nog zoveel punten behaalde."

Vanhaezebrouck liet ook zijn licht schijnen op de situatie rond Emilio Ferrera, die genoemd wordt als mogelijke assistent-coach van Michel Preud'homme bij Bordeaux. "Ik zou het spijtig vinden moest hij vertrekken, want Emilio levert goed werk bij de beloften. Ik heb er met hem al eens over gesproken, maar het is zijn keuze. Vanuit zijn rijke ervaring als hoofdcoach is hij een meerwaarde voor de jongeren en hun postformatie. Hij kent het klappen van de zweep en kan beloften voorbereiden op het echte werk."

Lees verder