"We moeten misschien wat slimmer worden"

Paars-Wit gaat morgenavond op bezoek bij KRC Genk in het kader van de vijfde speeldag van Play-Off I. Coach Hein Vanhaezebrouck blikte vooruit.

De coach kwam terug op de ongelukkige nederlaag van woensdagavond. Na een boeiende Clasico moest Paars-Wit nipt de duimen leggen tegen de thuisploeg. "Het is niet altijd de beste ploeg of de ploeg met de meeste kansen die de wedstrijd wint, maar wel wie het meest efficiënt is. Tegen Charleroi en Club Brugge lukte dat, tegen Standard niet. Als we iets slimmer waren geweest, hadden we woensdag een strafschop kunnen krijgen. Saief wordt onderuitgehaald door Carcela, maar Saief is respectvol genoeg om daar dan geen moord en brand over te schreeuwen. Ik vraag mijn spelers niet om te duiken of wat dan ook, maar in dat soort zaken moeten we misschien wat slimmer worden. Als iedereen meteen reageert op die situatie, zal de ref, de vierde scheidsrechter of de videoref misschien wel ingrijpen."

Voor Paars-Wit volgt morgenavond een tweede lastige trip op drie dagen tijd, dat beseft ook Vanhaezebrouck. "Genk is thuis niet zo geweldig sterk dit seizoen, als je de cijfers bekijkt. Oké, de laatste weken loopt het beter en maken ze een positieve evolutie door, maar de punten blijven wat achterwege. Genk gaat er alleszins alles aan doen om zich bij de Europese plaatsen te scharen. Na Club Brugge hadden we maar twee dagen rust en nu voor Genk opnieuw, maar we hebben op Standard laten zien dat we daar niet té veel last van hebben – hoewel het in de statistieken qua gelopen kilometers en dergelijke wel een verschil toont."

De 6-0-overwinning van Club Brugge tegen Sporting Charleroi vergrootte de kloof met Paars-Wit opnieuw tot zes punten, waardoor het seizoenseinde vooral in het teken komt te staan van de strijd om de tweede plaats. "We gaan dit weekend proberen om onze plaats te behouden en de afstand op de andere ploegen hetzelfde te houden, alles méér dan dat is mooi meegenomen. Het zou goed zijn dat iemand nog één keer de kloof met Club Brugge nog eens wat kleiner kan maken, maar finaal zullen zij wel kampioen worden. We gaan er alles aan doen om onze punten te pakken in de komende wedstrijden. Wij moeten nu volop de strijd aangaan voor de tweede plaats, en dat zal wellicht lastig worden en tot de laatste speeldag duren."

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!