Wat nu met ons voetbal?

Beste supporter,

Uiteraard ligt de focus bij iedereen nu in eerste instantie op de gezondheid van alle mensen. Maar intussen buigen alle clubs zich binnen de Pro League over een aantal issues die ook belangrijk zijn voor de leefbaarheid en de continuïteit binnen het Belgische voetbal. Eén daarvan is het vraagstuk over de hervatting van de competitie. De Pro League werkt momenteel aan een aantal scenario’s die afhankelijk zijn van de evolutie van de strijd tegen het COVID-19 virus en de bijhorende maatregelen. Uitgangspunt is dat de competitie pas ten vroegste hervat midden mei en dat de wedstrijden zouden moeten kunnen afgewerkt worden tegen 30 juni.


In een ideaal scenario wordt de Jupiler Pro League volledig afgewerkt mét slotspeeldag en play-offs.
Daarnaast bestaat ook de kans dat er een verkorte play-off competitie wordt gespeeld of dat alleen de slotspeeldag nog geprogrammeerd kan worden. In het slechtste geval houdt de Pro League er ook rekening mee dat de competitie helemaal niet kan hervat worden. Maar zover is het nog niet.
Het is nog even wachten hoe de toestand in ons land evolueert.
Vanuit de club denken we mee over mogelijke oplossingen. Intussen kreeg de club wel al zijn proflicentie voor volgend seizoen.


We will keep you posted.

Lees verder

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪