Waalse Verdienste voor Aline Zeler!

Deze donderdag, 14 december, werden de Waalse Verdiensten uitgereikt in La Hulpe. Dit jaar werden vijftien personen gehuldigd, waaronder ook Aline Zeler, de centrale verdedigster uit de eerste damesploeg van RSC Anderlecht en recordinternational bij de Red Flames, de nationale ploeg waarvan ze ook de aanvoerdersband draagt. Zij krijgt dus deze mooie onderscheiding, die elk jaar uitgedeeld wordt aan diegenen die hun regio van oorsprong de nodige eer aandoen.

“Ik ben in het vrouwenvoetbal begonnen zonder ook maar te denken dat ik ooit de nationale ploeg zou halen, en heb zo stapje per stapje vooruit gezet. Elke keer in het terrein opstap, ben ik fier om de Belgische kleuren te mogen verdedigen, maar ik vergeet ook niet dat ik oorspronkelijk uit de provincie Luxemburg kom en dus Waalse ben. Dat is erg belangrijk voor mij en het is dat karakter dat ik ook wil uitdragen. Deze Waalse Verdienste is voor mij de ideale gelegenheid om iedereen de waarde van Wallonië te tonen”, klonk het erg trots. Van harte gefeliciteerd, Aline!

Lees verder

Embedded thumbnail for Paars-Wit 4-1 Blauw-Zwart
Video
Een ruime zege tegen de eeuwige rivalen : missie volbracht voor het team van Jonas De Roeck! Nu is het aan de troepen van Hein Vanhaezebrouck om deze prestatie zondag te evenaren!
Video
Reserves 1A ⚽ #RSCA 4-1 Club Brugge Eerste confrontatie met Club gewonnen. Victoire dans le premier duel avec le Club. Op naar zondag! À dimanche!