"Voor ons zijn het allemààl sleutelwedstrijden"

Coach Hein Vanhaezebrouck sprak op Neerpede de verzamelde pers toe in de aanloop naar de topper van zondag tegen competitieleider Club Brugge.

"Club Brugge kloppen zou geen mirakel zijn, want alles kan in het voetbal", opende Vanhaezebrouck zijn persbabbel. "Kijk maar naar de wedstrijden van AS Roma en Real Madrid in de Champions League deze week. Of dit dan het allerbelangrijkste duel uit de play-offs is voor ons? Neen, voor ons zijn het allemààl sleutelwedstrijden. De thuismatch tegen KAA Gent was belangrijk, de verplaatsing naar Sporting Charleroi was dat ook, dus dat is nu niet anders."

Bij winst kan Paars-Wit tot op drie punten van de Bruggelingen naderen, iets wat mogelijk voor nervositeit kan zorgen bij de leider. Bovendien is het al van 1998 geleden dat Blauw-Zwart nog eens een competitiewedstrijd kon winnen in het Astridpark. "Als je wint, zet je hen inderdaad misschien wat meer onder druk, maar op het hoogste niveau is er altijd en overal bij iedereen wel druk. Hoe dan ook moeten we nog altijd nààr Brugge en nààr Gent. Dat ze al twintig jaar niet konden winnen hier? Club Brugge probeert àltijd te winnen op Anderlecht, daar verandert die reeks niets aan. Wij zullen zelf top moeten zijn en efficiënt moeten omgaan met onze kansen."

Paars-Wit kende al redelijk wat pech in de competitie, maar dat geluk kan mogelijk wel snel keren. Dat liet Paul Van Himst deze week nog optekenen in een interview. "Soms is één overwinning inderdaad genoeg om alles weer in gang te zetten", aldus Vanhaezebrouck. "In mijn eerste seizoen bij KV Kortrijk startten we ook als een raket, om vervolgens een hele tijd niet meer te kunnen winnen en nadien opnieuw een sterke reeks neer te zetten. Nu goed, sinds ik wegging bij KAA Gent en hier tekende hebben wij geloof ik 43 punten gehaald, Club Brugge 46 en KAA Gent 50. Op zich staan we er dus niet zo slecht voor, want we hebben ook geen lange reeks zonder overwinningen gekend. Ik heb wel enkele sleutels tot de overwinning in gedachten voor zondag, maar die ga ik niet prijsgeven (lacht). Maar goed, ook al heb je enkele sleutels in handen, je moet ze nog kunnen gebruiken ook natuurlijk. Efficiëntie en details zullen de doorslag geven."

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.