Vijf Betwaytjes over RSCA - Sporting Charleroi

Vanavond neemt Paars-Wit het op tegen Sporting Charleroi op de eerste speeldag van de terugronde van Play-Off I. Wij bereiden je alvast goed voor dankzij vijf Betwaytjes!

 1. Nieuwe thuiszege in Play-Off I?
  Een opmerkelijke statistiek nu de play-offs halfweg zijn: op elke speeldag van Play-Off I eindigden twee van de drie wedstrijden op een thuisoverwinning. Als Paars-Wit die trend in stand kan houden, doet het misschien wel een goeie zaak in de strijd om de tweede plaats. Slechts twee keer wist een bezoekende ploeg al te zegevieren in Play-Off I: RSCA moest op de eerste speeldag zijn meerdere erkennen in KAA Gent, maar won een week later wel op het veld van... Sporting Charleroi.
  Zorgt Paars-Wit voor een nieuwe thuiszege in Play-Off I? Voorspel het bij BETWAY en geniet van een notering van 1.65!
   
 2. Charleroi weet eindelijk weer wat winnen is
  De Carolo's begonnen Play-Off I met een 1 op 12 en boekten afgelopen weekend in eigen huis een eerste driepunter tegen KAA Gent. Een welgekomen opsteker voor coach Felice Mazzu en zijn troepen, want zij zaten al zonder competitiezege sinds 19 januari. De laatste uitzege van Charleroi dateert inmiddels zelfs al van vorig jaar. Op 26 december 2017 wonnen ze met 0-4 op het veld van Zulte Waregem.
  Komen beide teams tot scoren in het Astridpark? Voorspel het aan een notering van 1.80 bij BETWAY!
   
 3. Oppassen voor het begin van de tweede helft
  RSCA zit dit seizoen aan 41% gewonnen wedstrijden in eigen huis, waarin het acht keer de nul wist te houden. Gemiddeld genomen duurt het een half uur eer de fans een paars-witte goal mogen vieren, maar net na de rust zijn het vooral de bezoekers die mogen juichen. De Anderlechtse doelmannen kregen vlak na de pauze al dertien doelpunten te slikken, tien daarvan waren de gelijkmaker of de treffer waarmee de bezoekers op voorsprong klommen.
  Vallen er meer doelpunten in de tweede dan in de eerste helft? BETWAY biedt je een notering van 2.05 aan!
   
 4. Garantie op goals?
  Duels tussen Paars-Wit en Sporting Charleroi die op een gelijkspel uitdraaien, zijn de laatste jaren een zeldzaamheid geworden. Het vorige gelijkspel tussen beide clubs dateert al van september 2015. De laatste puntendeling op Anderlechtse bodem kwam voor op de openingsspeeldag van het seizoen 1998-1999, toen het 1-1 werd in het Astridpark. In de laatste tien onderlinge duels vielen er gemiddeld drie doelpunten, in zeven van die wedstrijden kwamen beide teams tot scoren.
  Zien we opnieuw minstens drie doelpunten tijdens RSCA - Charleroi? Voorspel het bij BETWAY aan een notering van 1.80!
  ​​​​​
 5. Geen Teodorczyk, wel Rezaei
  RSCA moet het zondag stellen zonder Lukasz Teodorczyk. De Pool, die dit seizoen al goed was voor 12 doelpunten, pakte tegen KRC Genk zijn derde gele kaart tijdens deze play-offs en is geschorst. De paars-witte topschutter ontbreekt, waardoor Ryota Morioka (11) zondag de RSCA'er met de meeste doelpunten op de teller is. Aan de overkant is Kaveh Rezaei met 13 doelpunten de productiefste Carolo. Hij bewees dit seizoen al zijn waarde door maar liefst acht keer de score te openen voor zijn team.

Lees verder

Embedded thumbnail for 100 dagen coach Vincent Kompany
Video
Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting.