Vijf Betwaytjes over RSC Anderlecht - KRC Genk

Paars-Wit sluit het seizoen 2017-2018 zondagavond af met een thuiswedstrijd tegen KRC Genk. Voor beide teams staat er nog wel wat op het spel.

 1. Wie haalt welke Europese competitie?
  Paars-Wit is al zeker van Europees voetbal tot Nieuwjaar in de Europa League, maar met een gunstig resultaat in de Waalse derby tussen Sporting Charleroi en Standard kan het mogelijk wel nog over de Luikenaars richting de voorrondes van de Champions League springen. KRC Genk staat vijfde en mag zich momenteel dus opmaken voor een duel tegen de winnaar van Play-Off II voor een plaats in de tweede voorronde van de Europa League. Afhankelijk van de resultaten kunnen de Limburgers echter ook nog vierde (derde voorronde Europa League) of zesde (geen Europees voetbal) eindigen.
  Wint Paars-Wit morgen voor de laatste keer dit seizoen? Voorspel het bij BETWAY aan een notering van 2.05!
   
 2. Een logische 2-1-zege voor RSCA?
  In de reguliere competitie hielden Paars-Wit en KRC Genk elkaar over de hele lijn bekeken in evenwicht. De onderlinge duels eindigden toen beide op een 0-1-overwinning voor de uitploeg. In de play-offs wist Genk in eigen stadion met 2-1 te winnen van RSCA, dus als diezelfde logica gerespecteerd wordt, wordt het zondag dus opnieuw 2-1. Daarmee zou KRC Genk de enige ploeg worden waartegen RSCA niet alles of niets pakt. Paars-Wit boekte in de play-offs immers 6 op 6 tegen Club Brugge en Sporting Charleroi, maar bleef met 0 op 6 achter tegen KAA Gent en Standard.
  Wordt het morgen effectief 2-1? Voorspel die score bij BETWAY en geniet van een notering aan 8.50!
   
 3. Geen Dendoncker, geen Malinovskyi
  Aan beide kanten zal er zondagnamiddag sowieso een sleutelspeler ontbreken. Aanvoerder Leander Dendoncker is geelgeschorst voor de laatste speeldag, net als Ruslan Malinovskyi - die dit seizoen al goed was voor 7 doelpunten en 4 assists. Of de paars-witte medische staf Andy NajarKara en Henry Onyekuru op tijd kan klaarstomen, valt nog af te wachten.
   
 4. Tiende clean sheet voor Sels?
  Matz Sels zit momenteel aan 9 clean sheets in de Jupiler Pro League en staat daarmee vijfde in de rangschikking, net achter zijn Genkse concurrent Danny Vukovic. De Australiër had daarvoor wel 37 wedstrijden nodig, Sels deed dat in 31 duels. In de play-offs hebben ze hun totaal nog niet echt kunnen aandikken. Vukovic hield in de voorbije negen duels twee keer de nul, voor Sels lukte dat slechts één keertje.
  Houdt één van beide keepers de nul vandaag? Voorspel het bij BETWAY aan een notering van 2.40!
   
 5. Weinig kans op een gelijkspel
  Wie er de laatste onderlinge resultaten tussen RSCA en KRC Genk op naslaat, weet dat de kans op een puntendeling vrij klein is. Intussen is het al van begin december 2015 geleden dat beide teams elkaar in evenwicht hielden. Van de laatste tien duels won Paars-Wit er vijf, drie keer trokken de Limburgers aan het langste eind. In zeven van de tien gevallen stond de 0-0 zelfs nog op het bord aan de rust. Opmerkelijk: in acht van de tien laatste onderlinge duels waarin er uiteindelijk een winnaar viel, slaagde de verliezende ploeg er niet in om te scoren. De nul houden wordt dus eens te meer cruciaal voor beide doelmannen!
  Staat het aan de rust volgens jou gelijk? Voorspel het bij BETWAY aan een notering van 2.30! Vallen er in totaal minder dan 2,5 doelpunten? Dan geniet je van een notering van 2.25!

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!