Vijf Betwaytjes over de Clasico RSCA - Standard

Deze namiddag staat er ongetwijfeld hoogspanning op het duel tussen Paars-Wit en Standard. Bereid je perfect voor op de Clasico dankzij deze Betwaytjes!

 1. Vijfde ontmoeting dit seizoen
  Paars-Wit en de Luikenaars stonden eerder dit seizoen al vier keer tegenover elkaar. Begin oktober won RSCA in eigen huis dankzij een laat doelpunt van Henry Onyekuru (die er straks mogelijk opnieuw bijloopt na zijn lange blessure), in de achtste finales van de Beker van België trok Standard aan het langste eind in het Constant Vanden Stockstadion. In januari eindigde de competitiematch op Sclessin op een spectaculaire 3-3, twee weken geleden werd het in de play-offs al 2-1 op Luikse bodem.
  Trekt RSCA die balans deze namiddag opnieuw in evenwicht met een zege? Voorspel het bij BETWAY!
   
 2. Astridpark kolkt eindelijk weer
  Van de laatste tien thuiswedstrijden wist RSCA er zes te winnen. Sterker nog: vier van de vijf laatste thuiswedstrijden eindigden op een paars-witte zege. Enkel KAA Gent kon op de eerste speeldag van Play-Off I de drie punten komen rapen in het Astridpark, daarvoor was het al van 10 december 2017 geleden dat RSCA thuis met lege handen achterbleef (1-3-verlies tegen Sporting Charleroi).
  Vallen er deze namiddag meer dan 2,50 goals? Waag je gok bij BETWAY!
   
 3. Standard in bloedvorm, behalve op verplaatsing
  Met 16 op 21 is Standard de gevaarlijkste ploeg uit Play-Off I. De Luikenaars hebben dankzij hun remonte zelfs nog uitzicht op de titel, al zijn ze als bekerwinnaar sowieso al zeker van Europees voetbal. Sinds februari zitten ze aan 9 overwinningen in 13 duels, onder meer dankzij sterkhouders Mehdi CarcelaJunior Edmilson en Paul-José Mpoku. Op verplaatsing zijn de troepen van coach Ricardo Sa Pinto wel iets minder sterk: tot dusver zitten ze aan 28% gewonnen uitwedstrijden.
  Zet in op een paars-witte overwinning óf een gelijkspel waarin beide ploegen minstens één keer scoren bij BETWAY!
   
 4. Geel gevaar
  Een Clasico wordt wel vaker op het scherp van de snee gespeeld, maar bij Paars-Wit zullen drie spelers toch moeten oppassen voor een eventuele gele kaart. Alexis SaelemaekersAdrien Trebel en Leander Dendoncker zitten immers elk aan twee gele kartons tijdens deze play-offs. Bij een derde gele kaart lopen ze een speeldag schorsing op.
   
 5. Eerst scoren is de boodschap
  Als de lijn van de vorige duels voortgezet wordt, wordt het straks cruciaal om als eerste de bal tegen de netten te krijgen. In de laatste tien wedstrijden van Paars-Wit was de uiteindelijke winnaar telkens het team dat als eerste wist te scoren. Ook de Luikenaars kennen die tactiek, zij wonnen vier van de vijf laatste wedstrijden waarin ze zelf het eerst raak wisten te treffen. Bij Standard wist Renaud Emond al zes keer voor de openingstreffer te zorgen, bij Paars-Wit opende Pieter Gerkens met zijn vier competitiegoals telkens de score.
  Laat RSCA de netten als eerste trillen? Voorspel een paars-witte openingstreffer bij BETWAY!

Lees verder