Vierde uitzege op rij dankzij 1-2-winst bij Moeskroen

RSC Anderlecht is erin geslaagd om de eerste ronde van de competitie af te sluiten met een overwinning. Op het veld van Excel Moeskroen behaalde Paars-Wit een 1-2-zege na verdienstelijk verweer van de thuisploeg. Maar liefst zes wissels had coach Hein Vanhaezebrouck in petto in vergelijking met de laatste wedstrijd vóór de interlandbreak, thuis tegen Club Brugge. Frank Boeckx stond opnieuw in doel, Olivier Deschacht en Josué Sá stonden in de verdediging voor hem. Ook het offensieve trio Nicolae Stanciu - Henry Onyekuru - Massimo Bruno was nieuw in vergelijking met die vorige wedstrijd.

Al vroeg in de eerste helft kreeg Moeskroen een grote kans nadat Sá weggleed en zo Bolingi vrije baan naar doel gaf. De aanvaller liet de kans echter onbenut en mikte naast de kooi van Boeckx. Iets na het kwartier dreigden Deschacht en Onyekuru een eerste keer voorzichtig voor RSCA, maar zonder gevolg. Trebel probeerde het twee keer vanop afstand, waarvan één keer op vrije trap, maar ook de Fransman kon de score niet openen. Tien minuten voor rust vuurde Onyekuru een nieuw schot af richting doel, Bailly bracht redding in twee tijden. Vlak voor rust zorgde Massimo Bruno dan toch voor een paars-witte voorsprong, hij verzilverde een knappe assist van Kums voor de 0-1.

In de tweede helft ging de thuisploeg meteen op zoek naar de gelijkmaker. Een bedrijvige Mohamed probeerde tevergeefs, maar zijn ploegmakker Omar Govea haalde uit en zag zijn schot nog afwijken op Trebel, waardoor de bal voorbij Boeckx tegen de netten verdween. De partij verwaterde wat, tot de ingevallen Hanni met een afgeblokt schot en Kums met een schicht die over ging opnieuw even het vuur aan de lont staken. Tien minuten voor tijd klom Paars-Wit dan toch voor een tweede keer op voorsprong: Henry Onyekuru zette een mooi een-tweetje op met Hanni en legde de assist van de Algerijn netjes in de verste hoek. Moeskroen moest een klap incasseren en kon niet meer rechtkrabbelen, het enige wapenfeit uit de slotfase werd nog de gele kaart voor Kums (de enige kaart uit de partij) na een professioneel foutje. Voor RSCA wordt de volgende opdracht de thuiswedstrijd in de UEFA Champions League tegen Bayern München, aanstaande woensdag.

Goals: 42' Massimo Bruno (0-1), 52' Govea (1-2), 80' Henry Onyekuru (1-2)

RSCA: Frank Boeckx, Josué Sá, Uros Spajic, Olivier Deschacht, Leander Dendoncker, Adrien Trebel (63' Sofiane Hanni), Nicolae Stanciu (77' Robert Beric), Sven Kums, Henry Onyekuru (86' Dennis Appiah), Massimo Bruno & Hamdi Harbaoui