Vier weetjes over Stade Rennais

RSC Anderlecht speelt vandaag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Stade Rennais FC. Wat moet je weten over deze Franse eersteklasser? Na dit overzicht ben je helemaal mee!

De trainer
Sinds november 2017 staat de Frans-Tunesische Sabri Lamouchi aan het roer van de club. Eerder trainde hij de Ivoriaanse nationale ploeg en het Qatarese El-Jaish. Als speler was Sabri Lamouchi actief bij onder andere AJ Auxerre (eenmalig kampioen en een beker), AS Monaco (eenmalig kampioen), Parma (een beker), Internazionale Milan en Marseille.

De prijzenkast
Stade Rennais heeft al twee keer de Franse beker gewonnen en kroonde zich tweemaal tot kampioen in de Division 2, de voormalige Ligue 2. Op het palmares van de club staat ook een trofee van le Trophée des Champions, het Franse equivalent van de supercup. Die titel moet het wel delen met Marseille: in 1971 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (2-2).

De beste klassering
Vorig seizoen finishte Stade Rennais op een vijfde plaats in de Ligue 1, achter de traditionele grootmachten PSG, Monaco, Lyon en Marseille. Daarmee kan het net niet haar beste prestatie evenaren: in 1949, 1965, 2005 en 2007 eindigde het telkens vierde. Wel kwalificeerden les Rouge et Noir zich voor de Europa League, net als Paars-Wit.

De thuishaven
Stade Rennais heeft haar eigen versie van het Astridpark: het Roazhon Park met een capaciteit van 29.778 plaatsen. 'Roazhon' is de Bretoense naam voor 'Rennes'. Een prachtig stadion die we dit seizoen zouden kunnen bezoeken als de loting van de C2 de twee teams in dezelfde kwalificatiegroep plaatst. RSCA zal zich in de 1e pot bevinden en Rennes in de 4e pot.

Enkele richtlijnen voor RSCA - Stade Rennais

Lees verder

Embedded thumbnail for 100 dagen coach Vincent Kompany
Video
Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting.

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪