Veel succes aan onze internationals!

De reguliere competitie zit erop, de voorbereidingen op Play-Off 1 kunnen beginnen. Al zullen er deze week en volgende week enkele gezichten ontbreken op training. Hieronder vind je een overzicht van de spelers die opgeroepen zijn voor hun nationale ploeg.

Yannick Bolasie trekt naar Congo, waar hij het zondag opneemt tegen Liberia. Voor Yala wordt het een wedstrijd op het scherpst van de snee, want Congo-Kinshasa moet winnen om zich te kwalificeren voor de Africa Cup of Nations. Anders zit het verhaal er al op in de voorrondes. Het Gambia van Bubacarr Sanneh staat laatste in hun groep, maar heeft nog een kans op kwalificatie. De opdracht is echter niet simpel: ze moeten vrijdag winnen op bezoek bij (het al geplaatste) Algerije en hopen dat Benin en Togo gelijkspelen.

James Lawrence begint woensdag aan zijn interlandprogramma met een oefenmatch tegen Trinidad&Tobago. Een opwarmer voor de wedstrijd van zondag, wanneer Wales hun kwalificatiecampagne voor het EK 2020 thuis aftrapt tegen Slowakije. In dezelfde groep neemt Antonio Milic het donderdag met Kroatië in eigen huis op tegen Azerbeidzjan. Zondag trekt de vicewereldkampioen dan naar buurland Hongarije. In diezelfde EK-voorronde is ook Peter Zulj aan zet met Oostenrijk. Donderdag ontvangen ze Polen en enkele dagen later, op zondag, trekken ze naar Israël.

Ook voor de nationale beloftenploegen levert RSC Anderlecht enkele spelers af. Luka Adzic speelt begin volgende week met de U21 van Servië een oefenmatch tegen Polen. De U17 van België, met Jeremy Doku, neemt het op tegen Bosnië, Noorwegen en Hongarije. Yari Verschaeren wordt ondertussen bij de U19 van België verwacht. Zij nemen het op tegen Italië, Servië en Oekraïne.

Edo Kayembe (U23 Congo-Kinshasa), Francis Amuzu, Zakaria Bakkali, Sebastiaan Bornauw, Elias Cobbaut, Nany Dimata, Alexis Saelemaekers en Albert Sambi Lokonga (U21 België) maken deel uit van een preselectie en komen deze week mogelijk eveneens in actie.

Lees verder