Veel strijd, zelfs tot in de teambuilding

Dag 4 in het Spaanse stageoord van RSC Anderlecht en iedereen is de voorbije dagen van intensief veldwerk gelukkig goed doorgekomen. Wat stijfheid en kleine ongemakken, maar geen ernstige blessures, ondanks de hoge belasting en de soms heel scherpe duels. “Nou, dat heb ik nog zelden meegemaakt hoor op een stage, dat iedereen er zo fel voor gaat in onderlinge partijtjes.” Michel Vlap wist blijkbaar even niet wat hij meemaakte. “Maar dat is wel een goed teken, hé”, knipoogde de sympathieke Nederlander vanop de verzorgingstafel.

De hele groep mocht vandaag net iets langer blijven liggen om te recupereren. Pas om halfelf stond de enige training van de dag geprogrammeerd in de Pinatar Arena. Alleen Davy Roef mocht in het hotel blijven. De doelman voelde zich wat slapjes en moest zich gedeisd houden van clubdokter Kristof Sas.

Voor de rest van de groep stond wat footfun op het programma. Na de verplichte stretching verspreiden kleine groepjes zich over het warming-up veldje voor kleine spelvormen met competitie-elementen… een rondo (twee jagers in een vierkant moeten de bal veroveren), balletje op beperkte ruimte hoog houden, tennisvoetbal… en wie in de fout ging, kreeg steevast van zijn groepsgenoten een tik tegen de oren. Animo verzekerd dus.

Voor de partijvormen op het grote veld mochten enkele jongens passen. Nacer Chadli deed een paar partijtjes mee en ging daarna -net zoals gisteren- Nasri, Roofe, Vanden Borre en Bakkali vergezellen in de fitness. Het is belangrijk om jongens die uit blessure komen fris te houden.

De wedstrijdjes stonden opnieuw bol van de stevige duels, snelle acties en aardige goals. Anouar Ait El Hadj tekende voor één van de mooiste pareltjes (zie de
Instagram-story op RSC Anderlecht Official)

Teambuilding op het scherpst van de snee

Na de middag kregen de spelers rust tot 16u, dan verscheen iedereen op het appel voor een teambuilding georganiseerd door sportpsychologe Ellen Schouppe. De kern werd in acht groepen van vier opgedeeld en moest op het hoteldomein proeven uitoefenen die gericht waren op coördinatie, communicatie en creatief, collectief denken.

De sfeer en drive van het trainingsveld kwamen ook hier nadrukkelijk naar boven. De wil om te winnen en de gretigheid tijdens het uitvoeren van de proeven of de verbetenheid bij verlies waren bijzonder opvallend.

Het team van Vincent Kompany (voor het finalespel uitgebreid tot 8 leden), Pär Zetterberg, Max de Jong en Adrien Trebel won de finale door in ware Mission Impossible-stijl de denkbeeldige lont uit het kruitvat te halen. Een combinatie van een prima samenwerking, inventiviteit en kracht. Net wat je van een teambuilding mag verwachten.

Ongeloof bij de verliezers, maar vooral grote tevredenheid over alles wat dag 4 bracht. Morgen traint de kern in de namiddag in Pinatar. Zaterdag volgen twee wedstrijden. Om 11u tegen FC Lugano en om 18u tegen Livingston FC. Fans kunnen alles blijven volgen vanuit #Campmauve via Facebook, Twitter en Instagram (stories & wall).

FOTO'S

Lees verder

De basiself voor #ANDZWA. Come on you Mauves!