"Van onderschatting is geen sprake voor de Clasico"

Coach Kompany blikte op de eerste persconferentie van het jaar vooruit naar de Clasico tegen Standard.

De voorbereiding op de tweede seizoenshelft was allesbehalve evident. De winterbreak was kort en de stage in Dubai werd geannuleerd. “Toch hebben we naar mijn gevoel genoeg tijd gehad om vooral mentaal de batterijen opnieuw op te laden. En op Neerpede hebben we ook alles tot onzer beschikking om ons goed te kunnen voorbereiden. Buiten de zon dan”, lachtte de coach. 

“Voor een aantal jongens die in quarantaine moesten was de voorbereiding zeker niet ideaal, maar naar het wedstrijdblad van zondag toe zou wel zo goed als iedereen beschikbaar moeten zijn. Al betekent dat niet dat ze allemaal 100 procent zullen zijn”, aldus de coach. “We leven natuurlijk wel mee met onze tijd en vinden oplossingen, door bijvoorbeeld sessies via Zoom te organiseren.” 

Over naar de Clasico van zondag. Kompany benadrukte dat er van onderschatting geen sprake mag zijn tegen Standard. “De spelers kennen allemaal het belang van deze wedstrijd en je voelt die specifieke emoties in de groep voor een Clasico. Ze staan mentaal scherp.” 

Wat de wintermercato betreft, verwacht onze coach niet al te veel activiteit. “Dit is natuurlijk Peter Verbeke zijn terrein, maar het is duidelijk dat het vooral belangrijk is om deze groep samen te houden. We zullen voorbereid zijn als er een of ander bod komt dat de club niet kan of mag weigeren, maar het is kalm op de club.”  

Taylor Harwood-Bellis vertrok wel opnieuw naar Engeland. “We hebben tot nu altijd succesvol jonge talenten van topclubs kunnen begeleiden. Zo ook met Taylor, maar op dit moment was het zowel voor hem als voor de club de beste optie. We willen ook geen situatie creëren waarin onze eigen, jonge talenten geblokkeerd worden.” 

Lees verder