Uitgeleende spelers: Trezeguet treft opnieuw raak

Afgelopen weekend kwam Trezeguet opnieuw tot scoren voor Kasimpasa en stonden in Play-Off II twee paars-witte huurlingenduo's tegenover elkaar.

Trezeguet kwam voor de tweede week op rij tot scoren voor Kasimpasa in de Turkse Süper Lig. Op bezoek bij Bursaspor zorgde de Egyptenaar op het halfuur met een afstandsschot voor het enige doelpunt van de partij. Vijf minuten voor tijd werd de paars-witte huurling gewisseld.

Stéphane Badji ontbrak nog steeds bij Kayserispor, de Senegalees kampt met een schouderblessure. Zonder hem kreeg Kayserispor een 4-0-nederlaag te slikken op bezoek bij Trabzonspor, waardoor de Europese plaatsen stilaan uit het vizier lijken.

Wout Faes boekte met Excelsior een overwinning tegen Willem II. De 2-1-eindstand stond bij de rust al op het bord. Faes speelde de hele wedstrijd. Door de winst rukt Excelsior op naar een tiende plaats in de Eredivisie.

Jorn Vancamp kwam niet in actie bij Roda JC, dat dankzij een 3-2-zege tegen PEC Zwolle wel een belangrijke stap richting redding zette. Roda JC staat met nog vier speeldagen te gaan zes punten boven de enige rechtstreekse degradatieplaats.

Davy Roef en Isaac Kiese Thelin blijven na twee speeldagen in Groep A van Play-Off II achter met een 0 op 6. De Waaslanders verloren in eigen huis met 1-2 van het SV Zulte Waregem van Idrissa Doumbia en Aaron Leya Iseka. Roef moest zich voor de rust twee keer omdraaien, Kiese Thelin zorgde een kwartier voor tijd voor een aansluitingstreffer vanop de stip. Doumbia maakte de wedstrijd vol op het Waregemse middenveld, Leya Iseka mocht tien minuten voor tijd invallen.