Uitgeleende spelers: Kiese Thelin topschutter na reguliere competitie

Elke week volgen we de prestaties van onze uitgeleende spelers op. Afgelopen weekend sloot Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren) de reguliere competitie af als topschutter dankzij zijn 16 doelpunten terwijl Wout Faes in Nederland een derde overwinning in vier wedstrijden mocht vieren.

Trezeguet boekte in de Turkse Süper Lig met Kasimpasa een 2-2-gelijkspel op het veld van Sivasspor. De Egyptische vleugelspeler maakte de hele wedstrijd vol. Bij Sivasspor viel ex-RSCA-speler Cyriac een half uur voor tijd in.

Stéphane Badji, in de basis en de volle negentig minuten op het veld, behaalde met Kayserispor een 3-2-thuisoverwinning tegen Karabükspor. Kayserispor blijft zo vijfde in het klassement.

Wout Faes mocht met Excelsior een derde zege in vier wedstrijden vieren, waardoor de Rotterdammers naar de tiende plaats klimmen in het klassement van de Eredivisie. Faes en zijn ploegmaats wonnen met 2-3 op verplaatsing bij VVV Venlo.

Jorn Vancamp en Roda JC verloren het degradatieduel tegen Sparta Rotterdam, waardoor de jonge spits en zijn ploegmaats de rode lantaarn blijven in de Eredivisie. Vancamp startte wel in de basis, maar werd aan de rust gewisseld. Roda JC verloor uiteindelijk met 0-2.

Davy Roef en Isaac Kiese Thelin sloten de reguliere competitie met Waasland-Beveren af met een 2-0-nederlaag bij KV Mechelen, dat ondanks de zege toch naar Eerste Klasse B degradeert. Thelin sluit de reguliere competitie wel af als topschutter, hij deelt met zijn 16 doelpunten de eerste plaats met Teddy Chevalier (KV Kortrijk).

Aaron Leya Iseka en Idrissa Doumbia stonden met Zulte Waregem tegenover Sporting Lokeren in een duel waarbij beide ploegen al zeker waren van deelname aan Play-Off II. Leya Iseka kwam niet in actie, Doumbia viel in de slotminuten nog in. Zulte Waregem won met 0-2.