U21 kwalificeren zich voor kwartfinale Beker

Deze maandag, 13 november, stonden de U21 van RSC Anderlecht tegenover hun leeftijdsgenoten van Antwerp FC in het kader van de achtste finales van de Beker van België. Paars-Wit won de wedstrijd op eigen bodem in Neerpede met 2-0 en mag zo dus blijven dromen van bekerwinst.

De thuisploeg begon het best aan de partij en werd daar na iets meer dan een kwartier spelen voor beloond. Nelson Azevedo Janelas opende de score voor RSCA. De Brusselaars domineerden de eerste helft en kwamen tot nog enkele doelkansen, maar bij de rust bleef het bij die 1-0-voorsprong.

In de tweede helft voetbalden de bezoekers zich opnieuw in de wedstrijd. Antwerp kon een paar keer dreigen, maar de grote kansen vielen toch eerder aan de overzijde. Paars-Wit vergat de wedstrijd echter meteen op slot te gooien, maar scoorde dan toch een tweede keer in de slotfase van de partij. Vanuit een erg scherpe hoek tekende Nelson Azevedo Janelas zijn tweede treffer van de avond aan.

Ontdek hieronder de samenstelling van de ploeg. De loting voor de kwartfinales van de Beker van België vinden later plaats.