U19 uitgeschakeld in Youth League

Dinsdagavond trokken de U19 van RSC Anderlecht naar Kiev voor de tweede ronde van de UEFA Youth League. Na het gelijkspel in het Astridpark (1-1), verloor paars-wit jammer genoeg met 2-1 in Oekraïne, waardoor hun Europees seizoen erop zit.

De eerste helft ging gelijk op. Veel kansen waren er niet, maar de thuisploeg kwam toch enkele keren in de buurt van het openingsdoelpunt. Mohamed Loua kreeg vlak voor rust dan weer de belangrijkste kans voor de Brusselaars, maar zijn poging ging naast.

In de tweede helft was het balbezit voornamelijk voor Anderlecht en dat leidde tot een goal van Antoine Colassin, 0-1, op aangeven van Jeremy Doku. Een beetje tegen de gang van het spel in, maakte Heorhii Tsitaishvili vervolgens na zo’n 60 minuten spelen de gelijkmaker. Anderlecht ging op zoek naar de 1-2, maar de doelman kwam heel goed tussen bij een poging van Mathis Suray. In het slot viel dan het doek voor paars-wit. Jakub Kiwior stopte op de doellijn een bal van Kiev met de hand. Rode kaart voor Anderlecht, penalty voor Kiev. Sergiy Buletsa verzilverde de elfmeter. Met een mannetje minder konden onze jonge jongens niet meer terugslaan. Ondanks een goede collectieve prestatie, zowel thuis als uit, zit de Europese campagne erop.

Doelpunten: 51’ Antoine Colassin (0-1), 65’ Heorhii Tsitaishvili (1-1) & 83’ Sergiy Buletsa (1-2, pen)

RSCA: Vercauteren, Kiwior (rode kaart 82’), Lissens (70’ El Kababri), Lutonda, Leoni, Bouchouari, Dewaele, Doku, Loua, Colassin (70’ Suray) & Mayanga (60’ Verschaeren)