U17 gaan op zoek naar vierde eindzege in ABN Amro Future Cup

Naar goede jaarlijkse gewoonte tekent de paars-witte U17 ook dit paasweekend present op de prestigieuze ABN AMRO Future Cup van het Nederlandse Ajax.

Tijdens deze negende editie van het vermaarde jeugdtoernooi zal RSC Anderlecht voor de achtste keer haar opwachting maken in Amsterdam. Van die acht edities wist Paars-Wit er drie te winnen, eentje minder dan gastploeg Ajax. Enkel in 2016 luisterde de eindwinnaar niet naar de naam Ajax of RSCA, toen won het Engelse Arsenal de finale na een strafschoppenreeks tegen... Paars-Wit.

RSC Anderlecht werd in een poule ondergebracht met JuventusSevilla en J-League, een selectie van Japanse spelers uit hun vaderlandse competitie. In de andere poule staan Ajax, Sporting Clube de Portugal en Sydney FC tegenover elkaar. Paars-Wit opent het toernooi morgen, zaterdag 31 maart, met wedstrijden tegen J-League (13.00 uur) en Juventus (16.00 uur). Zondag 1 april wordt de laatste groepswedstrijd tegen Sevilla afgewerkt (14.00 uur). Vooral in het eerste duel tegen de Japanners zal Paars-Wit scherp uit de startblokken willen komen, want vorig jaar werd RSCA in de kleine finale geklopt door hen. Als Paars-Wit weet door te stoten in de poule, staat het op maandag 2 april in de finaledag vanaf 10.00 uur. De grote finale volgt die dag om 15.00 uur. Come on young Mauves!

Lees verder