"Titelstrijd is sowieso nog niet afgelopen na zondag"

RSC Anderlecht staat aanstaande zondag, 17 december, voor een levensbelangrijke opdracht in de Jupiler Pro League op bezoek bij competitieleider Club Brugge. Paars-Wit moet er proberen om de achterstand op de leider te verkleinen, al belooft dat geen makkelijke opdracht te worden. Coach Hein Vanhaezebrouck analyseerde op zijn persconferentie wat er zondag op het spel staat in het Jan Breydelstadion.

"Bij Club Brugge zit alles momenteel mee, bij ons is dat wat minder, dat is voorlopig het grootste verschil tussen ons beide", opende Vanhaezebrouck. "Zij hebben al de nodige meeval gehad sinds het begin van de competitie, bij ons zitten de zaken al wat makkelijker tegen. Tegen Eupen staan ze bijvoorbeeld 2-0 achter en annuleert de videoscheidsrechter een strafschop, terwijl er bij ons in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge geen videoscheids wordt ingezet die dan mogelijk de treffer van Harbaoui nog kon valideren aangezien het geen buitenspel was. Ik zeg niet dat Club anders niet bovenaan had gestaan, maar hun voorsprong was dan alleszins geen tien punten geweest. Hoe dan ook zijn we zelf ook bezig aan een goede reeks, zelfs met die 1-3-thuisnederlaag tegen Sporting Charleroi. We hadden 25 op 30 vooraf, daarmee waren we de beste ploeg. Nu tellen we 25 op 33 en Club Brugge 26 op 33. Ik heb de wedstrijd tegen Charleroi geanalyseerd en tot de rode kaart waren we de betere ploeg, dus moet ik nu niet plots beginnen panikeren omdat we een uur lang slecht gespeeld hebben. Hoe dan ook zal de titelstrijd na zondag sowieso nog niet afgelopen zijn, want dankzij de Play-Offs is alles nog mogelijk."

Lees verder

Onze ploeg voor #EUPAND. Come On You Mauves! 🟣⚪

line-up eupen
Anouar Ait El Hadj
De jonge Anouar Ait El Hadj vertelt zijn verhaal aan de hand van belangrijke locaties uit zijn leven. Van het Agorapark in Molenbeek tot het Lotto Park: maak kennis met een echte Sporting Boy van de generatie van 2002.