Succesvol weekend voor onze jeugd

Onze U13 namen in Nederland deel aan de Ramada Cup, in de buurt van Amsterdam. Ze legden er een nagenoeg vlekkeloos parcours af. De jongens van coach Christian Agneessens speelden gelijk tegen AZ Alkmaar in de kwartfinales (geplaatst na strafschoppen) en rekenden nadien af met Ajax in de halve finale en Bayer Leverkusen in de finale. Gassimou Sylla werd topschutter van het toernooi.

Groepsfase:
RSCA 2-0 Sparta Rotterdam
RSCA 5-1 Ajax Amsterdam
RSCA 2-0 Bayer Leverkusen
1/4 finale: RSCA 1-1 AZ Alkmaar (pen 3-2)
1/2 finale: RSCA 1-0 Ajax Amsterdam
Finale: RSCA 1-0 Bayer Leverkusen

Ook de U12 wonnen dit weekend een internationaal toernooi. Op de Plovdiv Cup in Bulgarije versloegen ze elke tegenstander, waaronder enkele grote buitenlandse namen. Net zoals de U17 (link) vorig weekend domineerden ze bijvoorbeeld tegen Inter, maar ook tegen enkele toppers uit Oost-Europa. Nathan De Cat werd verkozen tot beste speler van het toernooi.

Groepsfase:
RSCA 3-2 Botev (BUL)
RSCA 3-1 FCSB (ROU)
RSCA 2-1 Rode Ster Belgrado (SRB)
SCA 2-1 Spartak Moskou (RUS)
RSCA 1-0 Besiktas (TUR)
RSCA 3-0 Internazionale (ITA)
Finale: RSCA 1-0 FCSB (ROU)

Onze U11 namen dan weer deel aan het toernooi van Zevenbergen, in het zuiden van Nederland. Na zes zeges in de groepsfase, moesten ze in de halve finale jammer genoeg de duimen leggen tegen KRC Genk (0-1). In het duel om de derde plaats wonnen ze wel nog het prestigeduel tegen Ajax (3-1). Ook hier was de beste speler van het toernooi eentje van RSCA, met name Gabriel Biladi.

Groepsfase:
RSCA 1-0 PSV
RSCA 4-0 NAC
RSCA 4-0 Nordsjaelland
Groepsfase CL:
RSCA 2-0 PSG
RSCA 2-1 FC Utrecht (winnaar van het toernooi)
RSCA 1-0 Feyenoord
1/2 finale : RSCA 0-1 KRC Genk
Kleine finale : RSCA 3-1 Ajax

De uitslagen in competitie afgelopen weekend:

U18 RSCA 6-0 Lokeren
U16 Lokeren 0-2 RSCA
U15 Lokeren 1-8 RSCA
U14 RSCA 8-1 Lokeren

Proficiat aan alle ploegen en de staf voor deze mooie resultaten! Laat ons hopen dat we de komende weken op dit elan blijven doorgaan. 😉

Lees verder