"Sporting Charleroi zal iets willen rechtzetten"

Zondagavond komt Sporting Charleroi op bezoek in het Astridpark. Coach Hein Vanhaezebrouck en Josué Sá blikten vooruit op het duel met de Carolo's.

Na de 0 op 6 tegen Standard en KRC Genk is de strijd om de tweede plaats spannender dan ooit. "Op vlak van spelkwaliteit moesten we de afgelopen vijf wedstrijden niet onderdoen voor onze tegenstanders", analyseerde Vanhaezebrouck de heenronde van de play-offs. "Elke wedstrijd creëerden we wel kansen, maar het is telkens de efficiëntie die de doorslag geeft. We kijken niet naar voor of naar achter, we willen de play-offs zo goed mogelijk eindigen en dat is wellicht op de tweede plaats. We focussen ons nu enkel op Charleroi. Zij zullen ook het maximum uit de resterende matchen willen halen en de 6-0-nederlaag tegen Club Brugge willen rechtzetten, daar moeten wij op voorbereid zijn."

Josué Sá, die de coach flankeerde op de persconferentie, kreeg dan weer lof voor de manier waarop hij zich de afgelopen weken manifesteert in de paars-witte verdediging. "Iedere voetballer heeft wel een aanpassingsperiode nodig, dat was bij mij niet anders. Ik boek vooruitgang, ik speel, ik krijg vertrouwen. Daar wil ik op voortborduren. Dat de verdediging het algemeen beter doet? We trainen hard, en dat loont. We komen dichter bij wat de coach van ons verlangt en raken goed op elkaar ingespeeld."

Beide heren kwamen ook kort terug op het droevige nieuws dat Lukasz Teodorczyk terugkeerde naar Polen om er de begrafenis van zijn broer te regelen. "Iedereen leeft mee met Teo, voor hem is dit een enorme klap", gaf Vanhaezebrouck aan. "Hij is nu wel geschorst, maar ik denk dat hij sowieso niet had kunnen spelen onder deze omstandigheden." Josué Sá deelde de mening van zijn coach: "Het is niet alleen een klap voor Teo, maar ook voor de hele groep."

Lees verder