Spannende slotfase in de eProLeague richting Play-offs

Net zoals in de echte competitie, staat ook de eProLeague bol van de spanning. Op een speeldag van het einde van onze reguliere competitie staat Bryan Moeyaert momenteel zesde en dus virtueel op een plaats in de play-offs. Afgelopen weekend verloor hij nipt van SV Zulte Waregem met 1-2. Onze amateur- eSporter zal stevig uit zijn pijp moeten komen op de laatste speeldag tegen competitieleider STVV om de Play-offs veilig te stellen. In zijn nek hijgen Club Brugge en KV Mechelen, die net zoals RSCA 24 punten hebben.

Al een heel seizoen lang flirt Moeyaert met een plaats in de Play-offs. Na een moeilijke, nerveuze start klom hij geleidelijk aan uit een dal naar een vierde plaats. Maar de laatste twee speeldagen stond de RSCA amateur voor een zware opdracht tegen de nummers 3 en 1 uit de Proximus eProLeague.

Als Bryan Moeyaert de Play-offs niet haalt, kan RSCA eSports nog altijd rekenen op zijn pro-speler Zakaria Bentato. Vorig jaar werd hij nog vice-kampioen, na verlies in de finale tegen Moekroen. Nu is Bentato opnieuw rechtstreeks geplaatst voor de Play-offs. Momenteel werkt hij in de Weekend League aan de voorbereiding op de eindstrijd in de Proximus ePro League. “Uiteraard hoop ik mee te strijden voor de titel, maar de tegenstand is ook sterker geworden dit seizoen. Het zou natuurlijk super zijn om ook Bryan er nog bij te hebben. Hij kende een zenuwachtig begin, maar herstelde zich snel. Toch mag je de druk voor zo’n amateur eSporter niet onderschatten. Hij wil echt alles geven om RSCA te vertegenwoordigen in de Play-offs. Dan moet hij wel iets rapen tegen Sint-Truiden dat al een heel seizoen constant speelt en autoritair leider is.”

Gek toch, hoe parallel de Jupiler Pro League en de Proximus eLeague dit seizoen lopen voor de club. But it ain’t over till it’s over. #COYM

Lees verder