Sofiane Hanni naar Spartak Moskou

RSC Anderlecht heeft zopas een akkoord bereikt met Spartak Moskou omtrent een definitieve transfer van aanvoerder Sofiane Hanni naar de Russische club, die momenteel derde staat in het kampioenschap.

De Algerijnse middenvelder tekende in de zomer van 2016 in het Astridpark na een uitstekend seizoen bij KV Mechelen. Daar werd hij de beste aangever van het seizoen met 14 assists, en won hij ook de trofee van Profvoetballer van het Jaar en de Ebbenhouten schoen.

De 27-jarige international betwistte in zijn debuutseizoen in de hoofdstad 55 wedstrijden, waarin hij alles samen goed was voor 13 doelpunten en 19 assists. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de mooie Europese campagne van de club en vooral in het veroveren van de 34ste landstitel.

Dit seizoen zat Sofiane Hanni aan 31 wedstrijden. Daarin scoorde hij 10 doelpunten – waaronder een formidabele hattrick op Standard in zijn laatste wedstrijd in het paars-witte shirt – en deelde hij 6 assists uit. Alles in totaal kwam Hanni uit op 86 officiële duels voor RSCA.

De club wenst Hanni hartelijk te bedanken voor zijn professionalisme en zijn inzet voor de club. Bedankt voor alles en veel geluk voor de rest van je carrière, Sofiane!

Lees verder