Scoreloos gelijkspel tussen RSCA en Zulte Waregem

Op de 25ste speeldag ontving RSC Anderlecht Zulte Waregem in het Constant Vanden Stockstadion. Bolasie en Dimata verschenen aan de aftrap. De wedstrijd bleef steken op een 0-0 gelijkspel.

De eerste kans was voor de thuisploeg. Bolasie zocht de aanval op, maar Dimata  geraakte net niet bij zijn voorzet. Aan de overkant kwam Sylla opzetten, Obradovic greep goed in. Niet veel later besloot Verschaeren op doel te trappen, maar het leer werd afgestopt door Bossut. Vervolgens kwam Bongonda opdraven, Didillon ging tegen de vlakte en kon hem het scoren beletten. Hoewel de wedstrijd begon aan een aardig tempo, was het nadien wachten op echte dreiging. Beide ploegen konden de score niet openen en trokken zo de kleedkamer in met een 0-0 tussenstand.

Zulj was de eerste die na de rust kon uithalen, maar die botste op Bossut. De bezoekers reageerden meteen via Bongonda, maar Didillon pakte uit met een goede redding. Kums zette zich vervolgens achter de bal voor een vrije trap, maar Bossut liet zich niet verrassen. Op de counter mikte Sylla over de kooi van Didillon. In het slotkwartier speelde Verschaeren Zulj goed aan, maar die kreeg de bal niet tussen de palen. Nadien zag de Oostenrijker een volgende poging op de deklat stranden. Ook de hoekschop net voor het laatste fluitsignaal leverde niets op, waardoor de partij op 0-0 eindigde. Volgende week trekt paars-wit naar de Bosuil voor de wedstrijd tegen Antwerp.

RSCA: Didillon, Najar, Lawrence, Kara, Obradovic (45’ Milic), Kums, Kayembe, Verschaeren (80' Saelemaekers), Bolasie, Zulj & Dimata (63’ Santini)

SV Zulte Waregem: Bossut, De Fauw, Baudry, Harbaoui, Bogonda, Seck, Burki, Peeters, Sylla (83’ Bedia) & Pletinckx

Voir cette publication sur Instagram

Welcome back, Mark & Mbo 👌 #ANDZWA #COYM #RSCA

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Voir cette publication sur Instagram

#RSCA 0-0 SVZW @ HALF-TIME ⚽️#COYM #ANDZWA

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Voir cette publication sur Instagram

#RSCA 0-0 SVZW @ FULL TIME ⚽️ #COYM #ANDZWA

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder