Schapen vangen op teambuilding

Topspelers hadden we al, en om ook een hechte ploeg te smeden reisde de paars-witte delegatie vandaag naar Durbuy voor een dag vol teambuildingsactiviteiten. Onze jongens voerden er, als volwaardige Nieuw-Zeelandse rugbyers, een haka uit, waagden zich aan een wedstrijdje touwtrekken en speelden 'nageltje klop'. Ook wisselden ze (eenmalig) het voetbalveld voor een grasweide: een schaap vangen en deze veilig naar de tractor brengen, luidde de opdracht. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Uiteindelijk, nadat ze heel wat afgelachen hadden, slaagden de spelers in hun missie.

De opdrachten van in de voormiddag waren slechts een opwarmer voor het avontuur van na de lunch. Via een steile rotswand van een oude steengroeve klom de groep 35 meter naar boven in Adventure Valley Durbuy. Alles moet wijken voor het teambelang, zelfs hoogtevrees! Eens op de top aangekomen, konden de spelers genieten van een adembenemend uitzicht. En om terug beneden te geraken, durfden sommige dappere zielen zelfs een vrije val aan. Je moet er wat voor over hebben om de groepssfeer naar een hoger niveau te tillen!

Vervolgens kroop iedereen op de fiets voor een intensieve rit van een uur. Het koersje op het einde werd gewonnen door Elias Cobbaut, die bewees klaar te zijn voor de Tour de France! Tot slot trokken de spelers hun loopschoenen aan voor een jogging. Vannacht zullen ze geen schaapjes moeten tellen om in slaap te vallen!

Lees verder