RSCA wint Brusselse derby met 0-1! 

Hoog bezoek vanavond op RWDM: speciaal voor de clash tegen Anderlecht werd de reus Raymond Goethals van stal gehaald. De metershoge pop van de legendarische trainer keek van achter de goal toe hoe Marc Coucke samen met zijn Molenbeekse collega-voorzitter Thierry Dailly de aftrap mocht geven.

Trainer Hein Vanhaezebrouck maakte van de oefenmatch gebruik om te experimenteren. Maar liefst zes nieuwe gezichten verschenen in de basis in een aardig gevuld en sfeervol Edmond Machtensstadion: Sebastiaan Bornauw, Hannes Delcroix, Elias Cobbaut, Luka Adzic, Thomas Didillon en Edo Kayembe. In de eerste helft vielen langs beide kanten enkele goede kansen te noteren maar de jongens gingen met een 0-0-tussenstand rusten. 

Na de pauze kwam een volledig nieuw paars-wit elftal de mat op. Opnieuw ging het goed over en weer maar tot doelpunten kwam het niet. Uiteindelijk was het Landry Dimata die in de 82e minuut de ban kon breken: 0-1. Het beslissende doelpunt scoren, in zijn debuutmatch voor Paars-Wit, tegen de buren van Molenbeek: een mooiere vuurdoop kon de 20-jarige Brusselaar zich niet wensen.  

Eerste helft: Didillon, Sá, Bornauw, Delcroix, Cobbaut, Kayembe, Saelemaekers, Kums, Ganvoula, Gerkens & Adzic

Tweede helft: de Jong, Sowah, Cools, Dante, Obradovic, Makarenko, Trebel, Amuzu, Abazaj, Dimata (85’ Sambi Lokonga) & Musona

Lees verder

Onze ploeg voor #EUPAND. Come On You Mauves! 🟣⚪

line-up eupen
Anouar Ait El Hadj
De jonge Anouar Ait El Hadj vertelt zijn verhaal aan de hand van belangrijke locaties uit zijn leven. Van het Agorapark in Molenbeek tot het Lotto Park: maak kennis met een echte Sporting Boy van de generatie van 2002.