RSCA verontwaardigd over beslaglegging door Mogi Bayat

RSC Anderlecht verontwaardigd over beslaglegging op tegoeden van de club door makelaar Mogi Bayat

Reeds enkele maanden geleden, en ten gevolge van de operatie Propere Handen, heeft de club gecommuniceerd aan makelaars hen enkel te betalen als er volledige transparantie bestaat in alle transfer deals en over de vennootschap waaruit werd gefactureerd. De club maakte hiermee een duidelijk statement als voorvechter van een clean voetbalmilieu. Inmiddels hebben verschillende makelaars hier constructief aan meegewerkt en werden de betalingen ook uitgevoerd.

Bij makelaar Mogi Bayat bestaan er, wegens gebrek aan transparantie, twijfels rond sommige transfers die hij uitvoerde als mandataris van RSC Anderlecht. De club heeft dit aan Bayat gecommuniceerd, net als de gevolgen, namelijk een staking van de betaling tot er volledige duidelijkheid bestaat in alle transfer transacties. We hebben hierop echter geen reactie ontvangen.

Daarnaast heeft de club aan de makelaars betrokken in de operatie Propere Handen, waar RSC Anderlecht zich burgerlijke partij heeft gesteld, meegedeeld het verder verloop van de gerechtelijke procedure af te wachten.

De club is dan ook verontwaardigd en betreurt dat makelaar Mogi Bayat vandaag een beslag legde op de tegoeden van RSC Anderlecht. De club zal echter niet afstappen van haar procedure en geen betalingen uitvoeren totdat er volledige duidelijkheid is. Daarnaast heeft de club geen andere keuze dan haar rechten via de rechtbank te verdedigen. 

Lees verder