RSCA verliest in extremis twee punten

Op een zonnige zondagnamiddag zakte Royal Antwerp FC  op de zesde speeldag van de reguliere competitie af in het Astridpark. Coach Hein Vanhaezebrouck zette Bakkali, Najar en Gerkens in het basiselftal. De nieuwe Engelse aanwinst James Lawrence maakte zijn debuut in het paars-witte shirt en begon ook aan de partij. De wedstrijd eindigde op een puntendeling. In de 16de minuut kopte Gerkens paars-wit op voorsprong en leek het op het einde de drie punten te pakken, tot het in de toegevoegde tijd een tegendoelpunt van Owusu slikte.

De eerste kans was voor Santini, zijn schot werd over de lat getikt door doelman Bolat. In de 16de minuut klom paars-wit op voorsprong. Saelemaekers leverde de assist aan Gerkens die met het hoofd de 1-0 maakte! Even later trapte Bolingi naast het kader. Voor de rust haalde Haroun uit met een afstandsschot, maar zijn poging ging hoog over. Santini lanceerde Dimata nog met een snelle voorzet, maar hij kon net niet aan de bal om Bolat op de proef te stellen. Zo stond het aan de rust dus 1-0.

Bij de start van de tweede helft bleven grote kansen uit. Voor het slotkwartier loste Hairemans een schot op kader, maar Didillon redde. Nadien eindigde het schot van Gerkens hoog over doel. De bezoekers drukten door, en zochten naar de gelijkmaker, die er in de toegevoegde tijd wel viel. Invaller Refaelov leverde de assist en Owusu werkte af met een kopbal. Zaterdag 15 september trekt RSCA op de zevende speeldag naar de Luminus Arena voor de wedstrijd tegen KRC Genk.

Doelpunten: 16’ Pieter Gerkens (1-0), 92’ Owusu (1-1)

RSCA: Didillon, Najar, Lauwrence, Milic, Makarenko, Saelemaekers (81’ Sanneh), Trebel, Gerkens, Bakkali (85’ Kums), Dimata (89’ Appiah) & Santini

Antwerp: Bolat, Oparé (84’ Rodrigues), Juklerod, Bolingi, Hairemans (77’ Refaelov), Arslanagic, Owusu, Batubinsika, Van Damme, Haroun, Yatabare (88’ Baby)