RSCA steunt zorgverleners in Brussel

Vandaag overhandigde RSCA CEO Karel Van Eetvelt, in naam van RSC Anderlecht en haar fans, 70.000 euro aan de zorgverleners van de Iris Ziekenhuizen Zuid (IZZ) in Brussel.

Enkele weken geleden bood de club mondmaskers aan met het clublogo aan haar fans. Een setje van 3 maskers in de clubkleuren werd verkocht aan 15 euro. 

De winst van de verkoop - 3 euro per set - wordt integraal geschonken aan de IZZ. Vincent Kompany en Marc Coucke hebben ook een inspanning geleverd om dit bedrag tot 70.000 af te ronden.

De overhandiging vond plaats in het Joseph Bracops ziekenhuis in Anderlecht, een van de 4 Brusselse IZZ, in aanwezigheid van de directie, de zorgverleners en de Burgemeester van Anderlecht, de heer Fabrice Cumps.

RSC Anderlecht drukt op deze wijze haar steun uit aan de vrouwen en mannen die dag en nacht klaar staan om iedereen, zonder enige uitzondering, onvoorwaardelijk te helpen en bij te staan.

“Ik wil, in naam van alle medewerkers van RSC Anderlecht, alle zorgverleners, en meer bepaald de Brusselse zorgverleners, danken voor hun moed, inzet en geduld. Onze trouwe fans hebben zich van hun beste zijde laten zien. Ze hebben massaal deelgenomen aan de actie waardoor we vandaag de Iris Ziekenhuizen Zuid in onze hoofdstad kunnen helpen. Onze trouwe supporters hebben dit mogelijk gemaakt.

Brussel is een erg diverse grootstad, waar alle mensen de beste medische hulp verdienen. Het is erg lovenswaardig dat onze Brusselse zorgverstrekkers zich elke dag weer onvoorwaardelijk inzetten voor alle Brusselaars. Tenslotte wens ik het gemeentebestuur van Anderlecht uitdrukkelijk te danken om deze actie mee te ondersteunen. We zullen in de nabije toekomst nog meer initiatieven ontwikkelen met onze trouwe partner om het leven van de inwoners van Brussel en Anderlecht te verbeteren”, verklaart RSCA CEO Karel Van Eetvelt.

Catherine Goldberg, directrice van de Iris Ziekenhuizen Zuid, is “erg opgetogen met de steunbetuiging. Dit is een mooie blijk van eerbied vanwege de club en de supporters van RSC Anderlecht. Het is een tastbaar eerbetoon die onze taken in de toekomst zullen helpen verlichten. We werken elke dag keihard om samen de pandemie in te dijken door de best mogelijk zorg te bieden aan Brusselaars. We zijn ook trots dat onze buur van vele jaren, RSC  Anderlecht, de overhandiging in het Joseph Bracops heeft willen organiseren.”

FOTOS

Lees verder