RSCA schrijft 3 punten bij na zege op Lokeren

Zondagavond trok paars-wit op de 28ste speeldag van de Jupiler Pro League naar Lokeren. Coach Fred Rutten wijzigde zijn elftal op één plaats in vergelijking met de wedstrijd tegen Club Brugge: Francis Amuzu nam de plek in van Zakaria Bakkali. RSC Anderlecht won met 1-2, na goals van Santini en Gerkens. Lokeren weet na deze nederlaag dat het de competitie zal afsluiten op de laatste plaats.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar Thomas Didillon kwam goed tussen bij de poging van Anton Saroka. De Brusselaars reageerden op het kwartier via Ivan Santini, die meteen raak kopte op voorzet van Dennis Appiah. Na een halfuur waagde José Cevallos zijn kans vanuit een moeilijke hoek, waarop Didillon een hoekschop moest toestaan. Paars-wit hield de bal de rest van de eerste helft goed in de ploeg, maar zonder gevaarlijk te zijn.

Na goed voorbereidend werk van Yannick Bolasie en Peter Zulj kreeg Yari Verschaeren vroeg in de tweede helft een kans om de voorsprong te verdubbelen. Zijn plaatsbal ging net naast het doel van Davino Verhulst. Diezelfde Verschaeren werd even later goed diepgestuurd door Ivan Santini, maar de youngster kon niet besluiten. Aan de overkant zette Lukas Marecek ondertussen Thomas Didillon nog eens aan het werk, maar de doelman was alert. Na iets meer dan een uur ging Francis Amuzu naar de kant en maakte Pieter Gerkens zijn opwachting. De Limburger verzilverde zijn invalbeurt na enkele minuten al door met een kopbal op voorzet van Antonio Milic de 0-2 op het bord te zetten. José Cevallos gaf Lokeren nog even hoop door de aansluitingstreffer binnen te knallen, maar uiteindelijk gingen de drie belangrijke punten gewoon mee op de bus naar Brussel. Volgend weekend, opnieuw op zondag om 18u, zakt KV Kortrijk af naar het Astridpark.

Doelpunten: 15’ Santini (0-1), 66’ Gerkens (0-2) & 81’ Cevallos (1-2)

Lokeren: Verhulst, Tirpan, Diaby, Filipovic, Deschacht, Skulason (67’ Benchaib), Marecek (79’ Terki), Overmeire, Cevallos, Saroka & Musona

RSCA: Didillon, Appiah, Lawrence, Kara, Milic (77’ Obradovic), Kums, Zulj (87’ Kayembe), Amuzu (62’ Gerkens), Bolasie, Verschaeren & Santini

Lees verder