RSCA schittert onder het kunstlicht

In deze tijden van afzondering, willen we de tijd nemen om stil te staan bij enkele bijzonder momenten en kleurrijke figuren die onze indrukwekkende geschiedenis hebben vorm gegeven.

In 1954, bij de inhuldiging van de nieuwe lichtinstallatie in het Emile Versé stadion, speelde Anderlecht tegen het Argentijnse Racing Club Buenos Aires naar verluidt zijn beste half uur uit de 46 jarige clubgeschiedenis. De 30.000 toeschouwers verveelden zich geen minuut.

Na 4 minuten stond het al 1-0 toen Marcel De Corte, na een magistraal hieltje, de bal hard inschoot. Nog voor het kwartier scoorde Polyte van den Bosch, alweer na een assist van Mermans. Binnen het half uur stond het 3-0 na een prachtige een-twee tussen Mermans en De Corte.

Paars-wit ging even op de rem staan waardoor Racing Club tot 3-2 terugkwam maar de lichtinstallatie werd was op een meer dan waardige manier ingespeeld. RSC Anderlecht is trouwens de eerste Belgische club die met kunstlicht voetbalde.

Lees verder

Embedded thumbnail for RSCA steunt zorgverleners in Brussel
Video
Vandaag overhandigde RSCA CEO Karel Van Eetvelt, in naam van RSCA en haar fans, 70.000 euro aan de zorgverleners van de Iris Ziekenhuizen Zuid (IZZ) in Brussel.