RSCA Retro: Zetterbergs magistrale laatste goal (2006)

Donderdag ontvangt Paars-Wit Standard voor een onvervalste Clasico. In april 2006 maakte Pär Zetterberg zijn laatste goal voor RSCA tegen de Luikenaars.

Op de 32ste speeldag van het seizoen kwam Standard op bezoek in het Astridpark. Pär Zetterberg, die na het seizoen zijn schoenen aan de haak zou hangen, begon de wedstrijd slecht met een gemiste strafschop, maar zette dat in de tweede helft op fantastische wijze recht. Nadat Serhat Akin Paars-Wit nog voor rust op 1-0 had gebracht, joeg Zet net voor het uur een vrije trap knap voorbij doelman Runje. RSCA won met 2-0 en veroverde op de laatste speeldag de titel. Voor Zetterberg werd het zijn 78ste en meteen ook laatste doelpunt voor Paars-Wit. De Zweed nam na dat seizoen afscheid van het voetbal met onder meer zes Belgische landstitels, één Beker van België en twee Gouden Schoenen op zijn palmares.

Lees verder

Embedded thumbnail for 100 dagen coach Vincent Kompany
Video
Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting.

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪