RSCA Retro: Topper in het teken van fair play (2003)

Zondag 23 maart 2003 ging de geschiedenisboeken in als het 'fair play'-duel tussen Paars-Wit en Club Brugge nadat de heenwedstrijd tumultueus verliep. In de heenronde vielen er op Brugse bodem immers niet minder dan acht gele en drie rode kaarten.

Op de tiende speeldag van het seizoen 2002-2003 leed RSCA een 2-1-nederlaag op bezoek bij Club Brugge. Aan de rust was er echter nog geen vuiltje aan de lucht, Bertrand Crasson had Paars-Wit op 0-1 gezet en Birger Maertens was al uitgesloten bij de thuisploeg. Toch gingen de poppetjes nog aan het dansen, want in de tweede helft pakten vijf RSCA-spelers een gele kaart, terwijl Glen De Boeck en Nenad Jestrovic nog voor het uur mochten gaan douchen van scheidsrechter Frank de Bleeckere. Blauw-Zwart trok het laken nog naar zich toe dankzij doelpunten van Olivier De Cock en Philippe Clement.

Op zondag 23 maart 2003 stond de terugwedstrijd in het Astridpark op het programma. Ook toen kwamen de Bruggelingen als leider naar de hoofdstad afgereisd, maar deze keer hadden ze bijzondere truitjes mee. Als gevolg van de bewogen partij op Brugse bodem zouden beide ploegen immers met de opdruk 'Fair Play' op de borst spelen. De spelers hadden duidelijk hun lesje geleerd, want scheidsrechter Johan Verbist hoefde slechts twee gele kaarten uit te delen in de hele wedstrijd. Ook voor Paars-Wit liep de wedstrijd heel wat beter, want nadat Nastja Ceh de openingstreffer van Goran Lovre uitgewist had, maakten Nenad Jestrovic (2), Junior en Aruna Dindane er die avond nog 5-1 van in het Constant Vanden Stockstadion.