RSCA Retro: Tom De Sutter sluit aan op winterstage 2009

De winterstage van 2009 betekende het officiële begin van Tom De Sutter bij Paars-Wit. Hoewel hij in oktober 2008 al tot een akkoord kwam met de club, moest de Oost-Vlaming tot Nieuwjaar wachten om de overstap naar de hoofdstad te maken. Ook toen werd de stage in La Manga gehouden, De Sutter mocht er zijn debuut vieren in oefenwedstrijden tegen de Spaanse derdeklasser Cartagena (0-4) en het Nederlandse PSV Eindhoven (0-0).

Tom De Sutter brak het seizoen voordien door bij Cercle Brugge, waarmee hij onder meer dankzij tien competitiedoelpunten een knappe vierde plaats in de eindstand veroverde. In de verkiezing van de Gouden Schoen werd de toen 23-jarige De Sutter zelfs derde na Steven Defour en Ahmed Hassan. Na een zware knieblessure pikte hij zijn niveau snel opnieuw op, wat hem na 66 wedstrijden en 26 doelpunten voor Cercle een transfer naar RSCA opleverde.

Bij Paars-Wit zou De Sutter ondanks de concurrentie van achtereenvolgens Nicolas Frutos, Romelu Lukaku en Dieumerci Mbokani uiteindelijk 159 duels betwisten, waarin hij goed was voor 48 doelpunten en 12 assists. Na 3,5 seizoenen en drie landstitels in het Astridpark trok De Sutter in de zomer van 2013 naar Club Brugge. Na een omzwerving bij het Turkse Bursaspor voetbalt de nu 32-jarige De Sutter sinds vorig seizoen bij Sporting Lokeren.

Lees verder

Embedded thumbnail for Play-Off I Preview: KAA Gent
Video
In de week voor het begin van Play-Off I richten we de blik elke dag op een van onze komende tegenstanders. We openen de reeks met eerste tegenstander KAA Gent.
Embedded thumbnail for "Wie mijn idool is? Mijn grote zus"
Video
Aanjager op het middenveld Adrien Trebel en beloftevolle verdediger Abdoul Karim Danté gingen tête-à-tête om een goed gesprek te voeren met elkaar.

Op uitnodiging van “Les Players du Dimanche” zet Zakaria zich deze zondag tussen 16.00 uur en 18.00 uur in voor het goede doel in de derde editie van “TéléVIDEOGAMES” ten voordele van Télévie, dat geld inzamelt in de strijd tegen leukemie. De gamingmarathon wordt uitgezonden via verschillende kanalen en er vallen ook allerlei leuke prijzen te winnen. Zakaria op de voet volgen kan via @zakbentato!