RSCA Retro: Tom De Sutter sluit aan op winterstage 2009

De winterstage van 2009 betekende het officiële begin van Tom De Sutter bij Paars-Wit. Hoewel hij in oktober 2008 al tot een akkoord kwam met de club, moest de Oost-Vlaming tot Nieuwjaar wachten om de overstap naar de hoofdstad te maken. Ook toen werd de stage in La Manga gehouden, De Sutter mocht er zijn debuut vieren in oefenwedstrijden tegen de Spaanse derdeklasser Cartagena (0-4) en het Nederlandse PSV Eindhoven (0-0).

Tom De Sutter brak het seizoen voordien door bij Cercle Brugge, waarmee hij onder meer dankzij tien competitiedoelpunten een knappe vierde plaats in de eindstand veroverde. In de verkiezing van de Gouden Schoen werd de toen 23-jarige De Sutter zelfs derde na Steven Defour en Ahmed Hassan. Na een zware knieblessure pikte hij zijn niveau snel opnieuw op, wat hem na 66 wedstrijden en 26 doelpunten voor Cercle een transfer naar RSCA opleverde.

Bij Paars-Wit zou De Sutter ondanks de concurrentie van achtereenvolgens Nicolas Frutos, Romelu Lukaku en Dieumerci Mbokani uiteindelijk 159 duels betwisten, waarin hij goed was voor 48 doelpunten en 12 assists. Na 3,5 seizoenen en drie landstitels in het Astridpark trok De Sutter in de zomer van 2013 naar Club Brugge. Na een omzwerving bij het Turkse Bursaspor voetbalt de nu 32-jarige De Sutter sinds vorig seizoen bij Sporting Lokeren.

Lees verder

Onze ploeg voor #EUPAND. Come On You Mauves! 🟣⚪

line-up eupen
Anouar Ait El Hadj
De jonge Anouar Ait El Hadj vertelt zijn verhaal aan de hand van belangrijke locaties uit zijn leven. Van het Agorapark in Molenbeek tot het Lotto Park: maak kennis met een echte Sporting Boy van de generatie van 2002.